Forum obserwuję od grubych lat jednak dopiero teraz postanowiłem się zarejestrować - potrzebuję pomocy.
Mam ~182cm, ważę ~99Kg i tu jest największy problem, w wadze właśnie.

Co chciałbym osiągnąć? redukcję tkanki tłuszczowej dla zdrowia i lepszego samopoczucia.
Nie jestem z wyglądu typowym grubasem, nie wyglądam podobno na tyle kg. Chcę po prostu zrzucić ok 15kg.
Chciałbym połączyć bieganie ze siłownią. Mam mocno rozbudowane uda, łydki - ten element z siłowni odpada (lepiej dla biegów).
Jakie mam osiągnięcia (a raczej osiągi?) Zerowe będąc szczerym. Jeśli chodzi o bieg, test Coopera między zadowalającym a dobrym (mam 29lat),
1Km - 4:00min. 2 lata temu redukcja wagi 123KG do 95kg. Obecnie nie mogę nawet 1kg zrzucić. Jem regularnie, mniej (dieta MŻ) i zdrowo. Żadnych używek, alkoholu, papierosów itp. W czym może leżeć problem?

Chciałbym abyście pomogli mi z planem, by podpowiedzieć bądź pomóc w ułożeniu. Zależy mi głównie na zrzucie wagi, tkanki tłuszczowej. Wiem że temat jest wałkowany, czytałem FAQ ale tyle tego jest, że sam się pogubiłem. Motywacja jest, brak słomianego zapału. 2 lata temu, ponad, nie mogłem przebiec nawet 300metrów, zadyszka na maxa występowała, w tym momencie biegam bez problemu nawet 3Km, bez przerw wolnym/średnim tempem - osobisty sukces jak dla mnie.
Jaki plan polecacie na tydzień? Myślałem o siłowni/biegach 2d./3d. w tygodniu ale sam nie wiem jak się do tego zabrać. A jeśli już siłownia to z którego planu skorzystać?
Spodobał mi się ten plan:
http://a298f.skroc.pl
co o nim sądzicie?
Za zapoznanie się i wszelką okazaną pomoc - z góry serdecznie dziękuję.