Kilka porad

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Garmina chyba nie ustawił na km. tak samo GarminConnect nie ustawił na system metryczny.
Go Hard Or Go Home
PKO
ser_andrzej
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1h 10 min

Nieprzeczytany post

uzywam na razie smarta z runtastic do biegania... i specjalnie go ustawilem na mile, nie wiem czemu ale przyzwyczailem sie do tego...
robin
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:41
Życiówka w maratonie: 2:58:53

Nieprzeczytany post

Wolne bieganie do chudnięcia to zaleca się chyba głównie dlatego, że biegając wolno jesteś w stanie zrobić dużo większy kilometraż. Interwały są w stanie na godzine tłuszczu spalić więcej, ale to nie jest typ treningu, który można stosować codziennie i z tego choćby względu amatorowi, który chce schudnąć ja bym jednak raczej również sugerował, żeby biegał raczej dużo, a skoro dużo to raczej wolno, bo inaczej organizm tego nie wytrzyma.
Natomiast z tym "wolno" to chyba przesadzacie trochę. Nie wiem co prawda co andrzej ma na myśli pisząc, że jest "w stanie osiągnąć" 5,5 mili na godzinę (to jest tempo 6'47/km), ale zachęcanie do prędkości 4,2 mph (czyli tempo 8'53/km) chyba jednak jest zbyt asekuracyjne. To już może lepiej - skoro to jest przy obecnej wadze zbyt duże obciążenie - jakiś marszobieg?
mondpas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ale przy szybszym biegu ( nie truchcie ) mamy większy wydatek energetyczny i można tak biec równie długo. To by oznaczało, że spalimy smalcu więcej czyli bardziej schudniemy. Chyba, że aż takie znaczenie przy spalaniu tłuszczu tętno w trakcie biegu.
Wpiszę tu swoje wyniki gdy:
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no właśnie nie można, bo jest trudniejsze.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ser_andrzej pisze:uzywam na razie smarta z runtastic do biegania... i specjalnie go ustawilem na mile, nie wiem czemu ale przyzwyczailem sie do tego...
Tylko, że 99% biegaczy w Polsce używa kilometrów i podejrzewam, że większości nie będzie się chciało przeliczać mil na kilometry, więc jeżeli oczekujesz pomocy, to radziłbym samemu to zrobić :oczko:
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ