Biegi Grand Prix

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
dakp33
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, mam pytanie, jakie powinienem stosować treningi, gdyż w przyszłym miesiącu 19.10, mam biegi Grand Prix na 5km. Co powinienem jeść w jakich ilościach, jak często oraz jak powinny wyglądać moje treningi przygotowujące na ten dystans. Co najlepiej jeść przed takim biegiem jak i co pić itd. Od niedawna zajmuje się bieganiem, gdyż dlatego chcę tyle wiedzieć. W zeszłym miesiącu biegłem na półmaratonie na dystansie 10km w 44:06, chcę żeby mi poszło równie dobrze bądź lepiej. Jakie macie propozycję?
PKO
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A byłeś już w sekcji Trening/Plany treningowe? Bo ja bym tam zaczął, a jeżeli tam nic nie znalazłeś to napisz dlaczego Ci nie pasowało, jakie są Twoje specjalne wymagania i wtedy może ktoś życzliwy Cię pokieruje dalej. Tak to trochę wygląda jak byś chciał żeby ktoś poszukał za Ciebie.

Na 5km są w tej sekcji dwa plany. Pierwszy dla tych, którzy chcą poprostu przebiec 5km, ale Ty już biegłeś dychę, więc raczej dla Ciebie jest ten drugi:

http://www.bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=293

Co do do daty 19/10 - w ciągu trzech tygodni to już raczej niewiele da się zrobić. Skupił bym się głównie na utrzymaniu formy i trzymaniu się z daleka od kontuzji (rozgrzewka / rozciąganie).
W zeszłym miesiącu biegłem na półmaratonie na dystansie 10km
:hahaha: Domyślam się o co chodzi, ale nie mogłem się powstrzymać. Niektórzy noszą takie t-shirty z napisem "To ile kilometrów ma ten maraton?"
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ