Tempo na półmaraton

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Co to znaczy podczas "jakichś" zawodów? Był atest czy nie?
Jeżeli biegłeś tą "15-stkę" niedawno i dystans się zgadzał, to szanse na 1,5 h są raczej niewielkie. Musiałbyś biec szybszym tempem niż te 15 km. Z drugiej strony tylko Ty wiesz jak się czujesz, i jakie postępy zrobiłeś od ostatnich zawodów. Zresztą sam musisz wiedzieć czy jesteś w stanie utrzymać 4:16/km na 21 km.
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
PKO
Conrad
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pozwolę sobie odkopać temat. Zgodnie z sugestiami zaryzykowałem bieg z pace na 1:50 i była to dobra decyzja, bo ostatecznie udało mi się pobiec na 1:44:21 :) Co prawda pojawiły się wątpliwości co do długości trasy pomimo atestu PZLA, ale nawet gdyby się okazało, że rzeczywiście była za krótka, to po doliczeniu tych 2-3 min i tak byłoby poniżej 1:50. Dziękuję wszystkim za opinie.
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Conrad pisze:Pozwolę sobie odkopać temat. Zgodnie z sugestiami zaryzykowałem bieg z pace na 1:50 i była to dobra decyzja, bo ostatecznie udało mi się pobiec na 1:44:21 :) Co prawda pojawiły się wątpliwości co do długości trasy pomimo atestu PZLA, ale nawet gdyby się okazało, że rzeczywiście była za krótka, to po doliczeniu tych 2-3 min i tak byłoby poniżej 1:50. Dziękuję wszystkim za opinie.
Gratulacje!!

I na przyszłość: jeśli jesteś dobrze przygotowany, nie bimbałeś na treningach i dobrze się czujesz przed biegem - to na 90% kalkulatory działają, nie ma co biec super-zachowawczo. Trzeba wierzyć we własne siły i w przepracowany trening.

Jaki następny cel :) ?
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
Jaszczur
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:31
Życiówka w maratonie: 3:28:05

Nieprzeczytany post

Conrad - gratulacje za realizację zamierzonego celu. Oby tak dalej.
skyisthelimit - wg. mnie kluczowe jest to jak się czułeś po tych 15km w tempie ~4:17? Czy miałeś jeszcze taki zapas energii, żeby takie tempo utrzymać przez kolejne 6km?
"Wszystko można co nie można byle z wolna i z ostrożna".
Conrad
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki:) Następny cel chyba jest taki, żeby na podstawie jakiegoś krótkiego planu poprawić czas na 10 km, a potem powoli zacząć przygotowania do jakiegoś maratonu :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ