trening do biegu na Babią Górę - 4 październik

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
daGGer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam,

prosiłbym Was o poradę. Mianowicie jestem amatorobiegaczem który biegać zaczął już jakiś czas temu (3-4lata), pierwsze żeby schudnąć, potem mnie to wciągło, w marcu wróciłem po ~pół rocznej przerwie do biegania , jednakże w zeszłym roku i przez zimę bardzo aktywnie chodziłem po górach więc nie zaczynam od zera. Aktualnie kondycję mam całkiem dobrą, na tyle dobrą że chce się zmierzyć ze sobą w memoriale Wojtka Kozuba 4 października. Za sobą z tych "większych" rzeczy mam półmaraton w 1:48.

Biegam cały czas od marca z nastawieniem na biegi górskie, w zeszlym roku zaliczylem ponad 20 sportowych biego-prób na babią, a i po beskidach w mojej okolicy coraz śmielej biegam.

I teraz pytanie - chciałbym poprosić o radę jak najlepiej wykorzystać te 2 miesiące które zostały, mieszkam aktualnie w krakowie - czy są swego rodzaju konsultacje z jakimś specjalistą który sprawdziłby jak to u mnie wygląda, i pomógł dobrać odpowiedni plan razem np. z dietą tak abym jak najefektywniej ten czas wykorzystał? :) mam tendecnję do przetrenowywania się więc chciałbym się tym razem skonsultować z jakimś specjalistą żeby trening nie skończył się znowu 3 miesięczną przerwą.

Pozdrawiam!
Obrazek

"Cause sometimes you just feel tired.
You feel weak and when you feel weak you feel like you wanna just give up.
But you gotta search within you, you gotta find that inner strength"
"Eminem"
http://www.kris.etnografia.pl/
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ