10km, zbliżenie się do 40min

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

darwoz pisze:nie nadal nie wiem jaki cel mają kąśliwe i zbyt daleko posunięte, niegrzeczne uwagi.
O rety, następna mimoza na forum. Ja nie mogę. Kiedyś admin mnie zrugał, że jakiemuś sześćdziesięciolatkowi uprzytomniłem, że najlepsze lata szybkościowe ma za sobą, teraz ten... :jatylko:

Stary, przestań d...ę zawracać, bierz się do roboty. Jeżeli chodzi o te Twojej 45 w przełaju to lepiej ubierz buty na aslfalt,
a potem pobiegnij 10k na atestowanej trasie, bo na przełajowej to mogłeś przebiec 10.4 km, ale i 9.6 km.
40/10 może osiągnąć osoba, która debiutowała na poziomie 50-54 minut na dychę, moim zdaniem, do 50 lat.
Ja debiutowałem trzy lata temu na poziomie 51:44, i wciąż kręcę się na poziomie 45/10. Kiedy bym chciał osiągnąć te magiczne "40" - za 2-6 lat. Nie chwalę piszę to, żeby ci uzmysłowić, jaki to jest poziom biegowy i jaką drogę trzeba przejść.

Oczywiście - jak masz czas - zacznij biegać 100 km/tydz., 6 razy w tygodniu. Na jesień będziesz miał te 40 spokojnie, tylko czy to jest na pewno najlepsza droga ?
krunner
PKO
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja Ci dodam otuchy. Po sezonie biegania robiłem 10K w 44min; po dwóch w 41, a w trzeci, po cyklu pod maratony w wawie i poznaniu, poleciałem w 38:22 (BiegNiepodleglosci).
Kilometry 50-70tyg, incydentalne coś mocniejszego niż 2zakres
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ