Prośba o ocenę planu pod maraton :)

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
goodmorning
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam

Na wrzesień planuję swój pierwszy maraton dlatego też proszę o ocenę planu :). Jeśli chodzi obecne możliwości to:
Biegam regularnie od 3 lat, 4-5 razy w tygodniu łącznie ok 50 km. Do tej pory przebiegłam 4 półmaratony z rekordem życiowym 1:40.
3 tygodnie temu dopadły mnie dolegliwości bólowe nóg i zrobiłam małą przerwę. 1,5 tygodnia bez biegania. Następnie lekki tydzień 4 dni w tygodniu po 6-8 km. W tym tygodniu 3 dni po 9 km. Dolegliwości się zmniejszyły ale jeszcze nie czuje aby nogi było jakoś super wypoczęte. Ale mam nadzieję, że do 9 czerwca tak jak zaplanowany start planu będzie już ok;). Z góry dziękuję za wszelkie sugestie:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Plan jest myślę ogólnie ok, mam tylko takie uwagi.
1. Bardzo duży wzrost objętości na najdłuższym treningu w stosunku do poprzednich treningów - ja bym próbował tego 31 sierpnia przebiec 28 km
2. WB2, ma być rozumiem nieco cięższym treningiem, nie robiłbym dzień później podbiegów, a jeśli to zastosowałbym kolejność odwrotną.

Poza tym nie mam uwag. Powodzenia. :)

Dodałbym przynajmniej w jednym dniu solidną siłę ogólną.
goodmorning
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bardzo dziękuję :) już robię korektę i jazda :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ