Bieganie 2 razy dziennie vs. 1

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Gassi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam !
Tak jak w temacie interesują mnie wasze opinie na temat biegania 2 razy dziennie, odstęp czasowy wynosi ok 11h. Dystans to 10km + 10km. Tempo ok 11 km/h. Czy takie bieganie jest wydajniejsze w spalaniu tkanki tłuszczowej niż 1x20km ?

Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
ThomasM
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41:44
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ciężko wróżyć z fusów. Powiedz coś o sobie: płeć, wiek, waga, doświadczenie biegowe itd. wtedy będzie można coś więcej powiedzieć.
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gassi pisze:Witam !
Tak jak w temacie interesują mnie wasze opinie na temat biegania 2 razy dziennie, odstęp czasowy wynosi ok 11h. Dystans to 10km + 10km. Tempo ok 11 km/h. Czy takie bieganie jest wydajniejsze w spalaniu tkanki tłuszczowej niż 1x20km ?

Pozdrawiam
Jeżeli nie zapchasz się weglowodanami po pierwszym biegu, to może być - wtedy zrób pierwszy bieg intensywniejszy, a drugi na dobicie
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ekonomicznie gorzej na tym się wychodzi, bo jest dwa razy więcej brudnych ciuchów :ble:
Najważniejsze są jednak dwie kwestie. Jakie masz doświadczenie w bieganiu i jak u Ciebie z czasem?
Na własnej skórze przekonałem się, że pracując normalnie, po 8h, nie da się na dłuższa metę trenować dwa razy dziennie. No chyba, że ktoś się totalnie obija albo może tam spać. Przeciętna praca jest jednak męcząca, bo wszędzie jest nacisk na utrzymywanie jak największej wydajności i tempa pracy.
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ