Cześć
Pytanie do znawców. Dwa trzy razy w tygodniu wpadam po bieganiu na siłownię tak na 30 min
Wykonuje następujące ćwiczenia podciąganie na drążku 1 seria10 12 podciągnięc. Martwy ciąg seria rozgrzewkowa 20 kg i 2 serie 40 kg i 70 kg. Wioslowanie w opadzie 2 serię 40 kg. Do tego klatka 2 serię 40 i 70 kg. Przysiady analogicznie 2 serię. Delikatne ćwiczeniana brzuch zwisajac na drążku i Triceps dipsy. Do tego 2 serię na barki wyciskanie stojąc. Wszystkie serię po 10 ruchów.
Jak według was wpływa nlto na bieganie. Pozytywnie czy negatywnie.
Zauważyłem ze w marcu jak zacząłem taka kombinacje udało mi się przebiec 160 km bez żadnej kontuzji Prędzej przebiegalem miesiecznie okolo 50 km i zawsze mialem przerwe ze wzgledu na bol jakiegos stawu. Najczesciej przeciazeniowe problemy.
Trening nóg
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 41:35
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Wyatarczy 500, uwierz mi.
We are but sparks in a darkened
world
And yet some things were born
to burn
world
And yet some things were born
to burn
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Illusive - a zrobisz 700 PEŁNYCH przysiadów dziennie i nie będziesz na następny dzień miał mocnego bólu nóg? Nie zrobisz. Więc nie rób.
Jak robisz przysiady, to pamiętaj o pełnym zakresie ruchu. On nadaje temu ćwiczeniu sens. Takich popularnych przysiadów, tak naprawdę pół-przysiadów zrobię w jednej serii dobrych kilka razy więcej, niż pełnych, porządnych. Poziom trudności bardzo wzrasta wraz z zwiększaniem zakresu ruchu. Pół-przysiady nie mają sensu.
Jak robisz przysiady, to pamiętaj o pełnym zakresie ruchu. On nadaje temu ćwiczeniu sens. Takich popularnych przysiadów, tak naprawdę pół-przysiadów zrobię w jednej serii dobrych kilka razy więcej, niż pełnych, porządnych. Poziom trudności bardzo wzrasta wraz z zwiększaniem zakresu ruchu. Pół-przysiady nie mają sensu.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!