Komentarz do artykułu 40 dni do startu półmaratonu, czy to dla Ciebie wyzwanie?
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł 40 dni do startu półmaratonu, czy to dla Ciebie wyzwanie?
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Bardzo dobrze i bardzo sensownie.
Szkoda tylko że zalinkowano artykuł do podstawowych ćwiczeń zawierający ćwiczenia tragiczne/wykonywane niepoprawnie technicznie (już go komentowałem kiedyś), ale to sobie każdy może skorygować we własnym zakresie, a sam w sobie plan ma sens. Dla początkujących jak znalazł.
Szkoda tylko że zalinkowano artykuł do podstawowych ćwiczeń zawierający ćwiczenia tragiczne/wykonywane niepoprawnie technicznie (już go komentowałem kiedyś), ale to sobie każdy może skorygować we własnym zakresie, a sam w sobie plan ma sens. Dla początkujących jak znalazł.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44:04
- Życiówka w maratonie: 3:21:26
A czy czasem start biegu nie jest o godzinie 10.00?? Przynajmniej taka informacja jest na stronie organizatora.
5 km: 18:15
10 km: 38:09
21 km: 01:24:54
42 km: 03:06:28
10 km: 38:09
21 km: 01:24:54
42 km: 03:06:28
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: w okolicy godziny ;)
Ja zapisalem sie na Berlinski polmaraton i moj polar wskazuje ze jest on za 42 dni :P a to przeciez ten sam dzien co Warszawski
a tak poza tym to fajny artykul
moze z niego skorzystam chcociaz wejsc z regularnoscia biegania na 4/7 bedzie bardzo trudne... Sprobuje to zrealizowac 3/7

- wiktor ia
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 1:01:21
Należy pamiętać że 30 marzec to będzie zaraz po zmianie czasuwierciu pisze:A czy czasem start biegu nie jest o godzinie 10.00?? Przynajmniej taka informacja jest na stronie organizatora.

-
- Wyga
Witam,
prośba o radę. Wrócilem właśnie do biegania po dwumiesięcznej przerwie spowodowanej zapaleniem ściegna w prawym kolanie. Chcę stopniowo zwiekszać obciążenia więc zacząłem od krótkiego dystansu czyli 3 km. W zeszłym roku wystartowalem w kilku biegach na 10 km. Maksymalny dystans to 14 km. I teraz pytanie czy jest sens porywac sie na połmaraton, skoro zostało tylko 6 tygodni do startu.
pozdrawiam
Paweł
prośba o radę. Wrócilem właśnie do biegania po dwumiesięcznej przerwie spowodowanej zapaleniem ściegna w prawym kolanie. Chcę stopniowo zwiekszać obciążenia więc zacząłem od krótkiego dystansu czyli 3 km. W zeszłym roku wystartowalem w kilku biegach na 10 km. Maksymalny dystans to 14 km. I teraz pytanie czy jest sens porywac sie na połmaraton, skoro zostało tylko 6 tygodni do startu.
pozdrawiam
Paweł
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Jesli teraz biegasz maks 3km to raczej bym odpuścił. Jeszcze gdybyś był całkiem zdrowy to co innego, a tak, to trzeba delikatnie sprawdzać na co Cie stać.
-
- Wyga
Zobacze jak bedzie kolano sie sprawowało podczas coraz dłuższych dystansów. Na razie nic nie boli, ale masz rację, że chyba lepiej odpuścić. mam zamiar zwiekszac dystans o 1 km na kazdym treningu a co z tego wyjdzie to sie pewnie okaże w niedzielę:))
W niedzielę 6 km. Kolano nie boli. Problem tylko z kondycją:). Pewnie podejme decyzje na tydzień przed startem, ale mam coraz więcej wątpliwości co do uczestnictwa.
pozdrawiam
Paweł
W niedzielę 6 km. Kolano nie boli. Problem tylko z kondycją:). Pewnie podejme decyzje na tydzień przed startem, ale mam coraz więcej wątpliwości co do uczestnictwa.
pozdrawiam
Paweł