Piąty trening w tygodniu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
zapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 46:00
Życiówka w maratonie: 03:48:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam pytanie do bardziej doświadczonych biegaczy. Obecnie trenuje cztery razy w tygodniu. Wtorek to zawsze podbiegi, w czwartek z reguły godzinny spokojny bieg lub interwaly.
W sobotę długie spokojne wybieganie do 2 godzin a w niedziele bieg zmienny z godzinkę (kros lub interwaly). Czasami zamieniam sobotę z niedzielą.
Biegam tak od dwóch lat widząc progres w maratonie i połówce.

Zastanawiam się coraz bardziej nad wprowadzeniem piątego treningu w środę. Jak myślicie, czy taki dodatkowy trening pomoże mi i może być wartościowy? Jeśli tak to co to za jednostka treningowa miałaby być.

Jakie macie doświadczenia?

Dodam, że na jesień celuje w 3:30 w maratonie a moja obecna zyciówka to 3:48
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu :) - testy, recenzje, porady, relacje,
PKO
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Spróbuj tylko pamiętaj by co 4 tydZień zrobic wyluzowanie czlyli 3 tyg po 5 treningów i 4 tydzień lekki 3 treningu luzno.
klasyczna metoda stara jak swiat kompensacje eplna geba

Tompoz
k
Tompoz
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zapa pisze:Mam pytanie do bardziej doświadczonych biegaczy. Obecnie trenuje cztery razy w tygodniu. Wtorek to zawsze podbiegi, w czwartek z reguły godzinny spokojny bieg lub interwaly.
W sobotę długie spokojne wybieganie do 2 godzin a w niedziele bieg zmienny z godzinkę (kros lub interwaly). Czasami zamieniam sobotę z niedzielą.
Biegam tak od dwóch lat widząc progres w maratonie i połówce.

Zastanawiam się coraz bardziej nad wprowadzeniem piątego treningu w środę. Jak myślicie, czy taki dodatkowy trening pomoże mi i może być wartościowy? Jeśli tak to co to za jednostka treningowa miałaby być.

Jakie macie doświadczenia?

Dodam, że na jesień celuje w 3:30 w maratonie a moja obecna zyciówka to 3:48
By osiągnąć co było nie do osiągnięcia rób coś czego wcześniej nie robiłeś. Nie bój sie próbować, inni trenują po 7 razy w tygodniu itp. dlatego i 5 nie jest na maxa, a czas 3:30 to jest wart 5 w tygodniu treningów.
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ