Sprawność w treningu (średnio i długodystansowym)
- barcel
- Zaprawiony W Bojach
Mateusz Listek pisze:I tak w sumie trzeba ćwiczyć...barcel pisze:szeroko pojęty trening ogólnorozwojowy, czyli ćwiczenia z piłkami lekarskimi, płotki, oraz standardowe ćwiczenia (brzuch, grzbiet, pompki) np. w stacjach obwodowych
Pozdrawiam.
tak można ćwiczyć, nie trzeba

- lukaskl123
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45
- Życiówka w maratonie: brak
jakie cwiczenia w ramach sprawnosci robicie oprocz płotków i piłki lekarskiej ?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
Nigdy nie rozumiałem tego lęku biegaczy przed ćwiczeniami oporowymi i ludzi z siłowni przed bieganiem. Przecież wszystko do pewnego momentu można ze sobą łączyć. Od kilku prostych ćwiczeń wam masy nie przybędzie, a ludziom z siłowni od małego kilometrażu masa też nie spadnie. Nie popadajcie w skrajności...
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
Fakt... Masz tutaj rację. Jeśli masz ambicje na rekordy w bieganiu to siłownia może cię w pewien sposób hamować. Co innego jeśli ktoś jest amatorem i wali farmazon, że nie będzie ćwiczył z uwagi na to, że masa spowolni jego postęp. O taką skrajność mi chodziło...Mateusz Listek pisze:Wychodzę z założenia że jeśli nie mam wytrzymałości klasowej nie ma sensu się truć siłownią. Bo siłownia to ma być element pchający do przodu a nie niwelujący wytrzymałość. Żywy przykład Marcin Lewandowski nie robi nic z obciążeniami dodatkowymi efekt 1;43 na 800m
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Co to co napisałeś znaczy? Dla mnie nic i nic nie mówi, wycinanie pojedynczych zdań z wywiadów z wstawianie ich w kontekst jako potwierdzenie swoich koncepcji jest mocno naciągane. To, że Lewandowski nie robi nic na siłowni (?), nie biega z oponą od traktora czy z obciążnikami na nogach rękach czy ołowianym kołnierzyku nie znaczy, że nie pracuje nad siłą i sprawnością ogólną, że tylko biega, śpi i leży i nic więcej nie czyni. Nawet jak tak powie w wywiadzie jego brat to też w to nie uwierzę. Do tego facet nad tą siłą ogólną i sprawnością pracował latami, może być, ze pracę taką ma porozbijaną na fazy, czasem robi tego dużo czasem wcale a ty byś chciał znaleźć odpowiedź w jednym zdaniu i jednym słowem rozwiązać wszystkie zagadki i problemy, prawie jak wyszukiwarka Google.Mateusz Listek pisze: Żywy przykład Marcin Lewandowski nie robi nic z obciążeniami dodatkowymi efekt 1;43 na 800m
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:29
- Kontakt:
NicMateusz Listek pisze:Witam,
Co robicie teraz w okresie przygotowawczym pod kątem sprawności ? Bo wszyscy mówią o siłowni w treningu średnio/długodystansowym a ja pytam się o sprawność chyba według mnie najważniejsza rzecz w tym okresie.
pozdrawiam ...

prócz drążka