Plan treningowy pierwszy poważny
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 49:59
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
jestem tutaj nowy. Swoją biegową przygodę z bieganiem zacząłem rok temu. W tym roku brałem udział w kilku zawodach. Jednak ten sezon ma się ku końcowi więc postanowiłem przygotować się do przyszłego tak aby móc wziąć udział w półmaratonie i uzyskać zadowalający wynik.
Po przeczytaniu kilku artykułów na temat ćwiczeń ogólnorozwojowych mam pytanie o długość trwania tego typu treningu. Mam tutaj na myśli czy mogą one trwać np. cały miesiąc lub 42 dni? Chciałbym je połączyć z A6W przed rozpoczęciem I fazy czyli budowania bazy.
jestem tutaj nowy. Swoją biegową przygodę z bieganiem zacząłem rok temu. W tym roku brałem udział w kilku zawodach. Jednak ten sezon ma się ku końcowi więc postanowiłem przygotować się do przyszłego tak aby móc wziąć udział w półmaratonie i uzyskać zadowalający wynik.
Po przeczytaniu kilku artykułów na temat ćwiczeń ogólnorozwojowych mam pytanie o długość trwania tego typu treningu. Mam tutaj na myśli czy mogą one trwać np. cały miesiąc lub 42 dni? Chciałbym je połączyć z A6W przed rozpoczęciem I fazy czyli budowania bazy.
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
ogólnorozwojowe ćwiczenia nie musisz robić tylko w tym okresie początkowym - możesz robić to w kolejnych fazach treningu jako urozmaicenie go od monotonii itp.
Kwestia co też rozpalnujesz w tych ćwiczeniach ogólnorozwojowych, ale miesiąc to już dobra baza
Kwestia co też rozpalnujesz w tych ćwiczeniach ogólnorozwojowych, ale miesiąc to już dobra baza

Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 49:59
Czyli generalnie nie powinno mi to zaszkodzić?
Jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło, mianowicie czy okres budowania bazy może trwać dłużej niż 6 tyg.(wg. Danielsa)? Np. 10 tygodni
Zależy mi na bardzo solidnej bazie, żebym mógł spokojnie przejść do następnych faz
Jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło, mianowicie czy okres budowania bazy może trwać dłużej niż 6 tyg.(wg. Danielsa)? Np. 10 tygodni
Zależy mi na bardzo solidnej bazie, żebym mógł spokojnie przejść do następnych faz
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Po co Ci takie dziadostwo, jak A6W? Poczytaj sobie trochę o niej.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
im wiekszy fundament zrobisz tym wiekszy budynek bedziesz mógł postawicrosiu1300 pisze:Czyli generalnie nie powinno mi to zaszkodzić?
kwestia czy to ma byc domek czy blok czy wieżowiec

- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
możęsz go tu zapodac to zobaczymy tylko nie dawaj ze piszesz 1 tydzien i tak przez 10 tygodni itp... bo to jest słabe - najpierw napisz od ogółów do szczegółów co chcesz zrbic i wtedy bedzie dobrze