Problemy ze stawem skokowym
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam jestem tu nowa.Biegam od roku.Obecnie 16 km 4,5 czasem 6 razy w tyg.Najczęściej biegam rano.Od jakiego czasu dokucza mi staw skokowy.Ból pojawia ie w trakcie biegu od strony przyśrodkowej kostki pod koniec trasy przechodzi.Od czasu do czasu biegnę z koleżanka dla towarzystwa wieczorem i o dziwo ból w stawie skokowym się nie pojawia.Przed wczoraj zauważyłam po porannym biegu obrzęk kostki,zastosowałam lód po którym obrzęk delikatnie ustąpił.Wbrew zdrowemu rozsądkowi pobiegłam wieczorem i o dziwo biegło mi się bardzo dobrze i bólu nie było.W domu zastosowałam lód. Następnego dnia szlam do pracy i zaciskałam zęby.W pracy było już ok i 12 godzin przechodziłam na nogach bez problemu.Dzisiaj rano miałam dylemat biec czy odpocząć.Pozostałam w domu założyłam Altacet i lód.Staw mnie nie boli a obrzęk jest ale już niewielki. Biegać czy zrobić przerwę.Być może obrzęk był już wcześniej tylko ja nie zwróciłam na to uwagi.Gdyby ból występował przy każdym biegu i nie przechodził w trakcie nie miałabym dylematu.Może ktoś z was miał podobny problem.Dodam że biegam w butach do biegania z Decatlonu.Jest mi w nich bardzo wygodnie i mimo dużej wrażliwości stóp nic się nie dzieje to znaczy nie mam odcisków, pęcherzy czy otarć co występuje u mnie przy każdych innych butach również w butach od rolek, które są dobrej firmy i odpowiednio dopasowane.
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
daj sobie odpoczynek + schładaj lodem 3 razy dziennie az przestanie bolec ok. tygodnia raczej powinno byc spoko
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
To moje pierwsze forum wiec nie wiem czy propozycja ulozenia planu treningowego jest do mnie skierowana czy jet tylko dodatkiem.jesli to jest skierowane do mnie to jestem jak najbardziej zainteresowana.
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
to co jest napisane pod linią - jest zawsze przy każdym wątku co piszę, a jeżeli jesteś zainteresowana to zapraszam do prywatnej wiadomości
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA