Ocena planu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Larry007
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam:) . Cwicze na silce trzy razy w tygodniu(niedz, śrd,pt) oraz biegam(wt,czw,sob) dwa kilometry biegu spokojnego wplatam w niego 3 serie po 3x20 sekund skip A,C,wieloskok nastepnie interwaly pod gore 20/40 sek x10 i na koniec bieg 500m trucht i 500m bieg w tepie wyscigu x 2 calosc zajmuje mi ok 32-34 min czy tym treningiem przygotuje sie do testow do psp(50m i 1000m) zaznacze ze glownie zalezy mi na poprawie wynikow na 50 m bo najwieksze mam straty wlasnie na nim wczesniej biegalem 6 km w trakcie ktorych robilem na 2 i 3 km interwaly sprintu po rownej nawierzchni 15/45 to moze lepiej wrocic do poprzedniej metody albo jakos na zmiane to robic?
PKO
Larry007
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nikt nic nie powie?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Bez wnikania w szczegóły, plan jest ok choć pewnie lepiej Cie przygtowoje do 50m.
500m wyścigu na 1000m czy 500m?
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dużo osób przygotowuje sie do tych testów i piszą na forum - wystarczy poszukac, nikt nie odpowiadał bo każdy jest załamany, że wyszukiwarki nikt nie używa

tu masz 12 stron czytania :)
viewtopic.php?f=12&t=31883&start=0
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
Larry007
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

te 500 metrow to w sumie biegne na tyle ile mi zostaje sily po tych interwalach czyli na maksa ale tak zeby dac rade to przebiec i nie pasc po drodze:p a z wyszukiwarki potrafie korzystac tylko ze w znacznej wiekszosci ludzie skupiaja sie na 1000m a dla mnie priorytetem jest sprint bo tu jest tragedia sam wymyslilem sobie ze bede tak biegal i chcialem sie dowiedziec czy beda z tego jakies pozytywne efekty.
Na 50m pomoze tak? A zeby na 1000m tez cos dalo to jeszcze cos do tego dolozyc?
Plague
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: tak daleko nie biega

Nieprzeczytany post

Te interwały sprint 15/45 moim zdaniem za długie. W 15 sekund to pewnie mniej więcej 100m robisz? Takie sprinty zrobiłbym 40-50m długie (max 7-8s). Nie wchodzisz w beztlen, więc szybciej odpoczniesz po nich. Na 1000m rozumiem, że chcesz się poprawić, ale nie biegać dużo, żeby nie schuść za bardzo? Ja bym się skupił na wybieganiach 5-8km (zależy jak łatwo Ci z nimi idzie) i biegu z narastającą prędkością, tylko bez wypluwania płuc na koniec.
wplatam w niego 3 serie po 3x20 sekund skip A,C,wieloskok nastepnie interwaly pod gore 20/40 sek x10 i na koniec bieg 500m trucht i 500m bieg w tepie wyscigu x 2 calosc zajmuje mi ok 32-34 min
Dla mnie wygląda to strasznie męcząco. Taki trening wszystko w jednym. 3x w tygodniu trochę mało, jak masz możliwość to spróbuj 5x w tym przeplatać szybsze bieganie/luźny spokojny bieg/szybko/luźno. No i regularność, bo jak Ci wypadnie 1 trening to już masz tylko 2x/tydzień bieganie, a to trochę cienko.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Larry007 pisze:te 500 metrow to w sumie biegne na tyle ile mi zostaje sily po tych interwalach czyli na maksa ale tak zeby dac rade to przebiec i nie pasc po drodze:p a z wyszukiwarki potrafie korzystac tylko ze w znacznej wiekszosci ludzie skupiaja sie na 1000m a dla mnie priorytetem jest sprint bo tu jest tragedia sam wymyslilem sobie ze bede tak biegal i chcialem sie dowiedziec czy beda z tego jakies pozytywne efekty.
Na 50m pomoze tak? A zeby na 1000m tez cos dalo to jeszcze cos do tego dolozyc?
Doloz jeszcze sprinty na 30 do 40m na maxa (nie dluzej!!!) ale tylko raz w tygodniu i jak jest cieplo, bo zimne miesnie przy sprintach to duze prawdopodobienstwo kontuzji.
Larry007
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

to moze w poniedzialek jeszcze zrobie wybieganie a w czwartek zamiast podbiegow zrobie sprint 50-60 metrow i naprzyklad zamiast tych 2 x 500m mocno i 500m luzno zrobie 2 x 1000m mocno i 1000m luzno tak bedzie lepiej? W poniedzialek milem wolne bo w niedziele nogi na silce cwicze ale jak nie bedzie to przeszkadzalo to moge to wybieganie robic. Chyba ze lepiej polaczyc to z treningiem na silce w srode albo piatek? tylko nie zawsze bede mial na to czas
Larry007
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ze zabardzo schudne to sie nie boje bo diete mam dopieta a nawet po swietach zaczynam redukcje takze jak zleci kilka kg to nic sie nie stanie dlatego moge biegac troche wiecej jesli to jest jeszcze za malo
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ