Komentarz do artykułu Przed i po maratonie - co robić?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
forfiter
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:53:29
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

bardzo pouczające jak dla mnie, który jestem leszczem jeszcze
dlatego pytam mądrzejszych
jak te rady dopasować do takiego zdarzenia jak sztafeta 12 h w drużynie 4 os co daje kilka krótszych biegów z przerwami głównie chodzi o kompresję tj czy zdejmować na czas niebiegania czy trzymać na ciele uporczywie do końca?
PKO
lepkareka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:49:48
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przyda się tych parę wskazówek, szczególnie żywieniowych. Co do rozciągania też miałem wątpliwości, ale teraz chyba przekonuje się, że trzeba to odpuścić po maratonie.
Maraton - 3:45

„Jeśli ktoś jest w stanie pokonać 160, 80, czy nawet 42 kilometry, to zyskuje taką wiarę we własne możliwości, że poradzi sobie ze wszystkim” – Scott Jurek
Ruda
Ekspert/fizjoterapia
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:20
Kontakt:

Nieprzeczytany post

fortfiter- kompresji nie powinno sie zdejmować i zakładać, no chyba , ze masz juz dość, to zdejmij , ale juz nie zakładaj. z kompresja jest tak, że musimy ja założyć kiedy do nóg nie dopłynęło jeszcze zbyt dużo krwi. w klasycznej terapii p/obrzękowej- zakładanie kompresji powinno być jeszcze na łóżku, zanim nogi znajdą się poniżej serca. w sportowej wiadomo, że nie chodzi aż o taki stopień, ale nogi nie mogą być opuchnięte. warto zawsze poleżeć kilka minut z nogami do góry a potem założyć
http://www.ortoreh.pl
"Droga jest celem"
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ