Witam, ułożyłem sobie plan treningowy. Od 1 stycznia do 12maja. Plan metodycznie poukładany. Jego realizacja była idealna, do momentu, gdy byłem na urlopie. Po powrocie do pracy musiałem go troszkę zmodyfikować.
Do brzegu. Są dni, kiedy mam zaplanowany bieg (ale z różnych względów nie mogę go zrealizować w formie właśnie biegania) Jako zamiennik mam możliwość stosowania: rower, lub wiosła.
I tu moje pytanie
Jak mam dostosować/zamienić np trening na rowerze, czy wiosłach (ilość km, czas pracy, intensywność)
wg mnie najlepszą metodą jest na tętno (w takim zakresie, co miałbym biec - zrobić rowerek lub wiosła), ale nie zawsze chce mi się z pulsometrem bawić, poza tym może macie jakieś propozycje, jak w inny sposób mógłbym to mierzyć.
Ostatnio zamiast 5km biegu robiłem w tym tygodniu 26km - 50min tętno w zakresie 140-160
Pozdro
Jak dobrać "zamienny" trening
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
zeby biegac trzeba biegac - ale jezeli nie mozesz to mozesz zastąpić "luźne" treningi na korektywe, siłownie, basen, rower, narty, squash
Niestety jak masz ciezki trening w planie to radziłbym go zrobic bo z tego przede wszystkim sie biega - nie biega sie z luznych treningów tylko tych które sa najbardziej zblizone do zawodów.
Niestety jak masz ciezki trening w planie to radziłbym go zrobic bo z tego przede wszystkim sie biega - nie biega sie z luznych treningów tylko tych które sa najbardziej zblizone do zawodów.
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA