Problem z wyborem treningu.

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Mateuh
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam :)
Mam 14 lat i jakiś czas temu zainteresowałem się bieganiem.Wszystko zaczęło się mniej więcej jakieś 4/5 miesiące temu,kiedy to w szkole mieliśmy zaliczenie na "tysiaka" miałem czas raczej słaby 4:30 nie byłem ostatni,aczkolwiek najlepszy miał 3:10.Było to dla mnie nie do wyobrażenie,bo przecież zadyszkę miałem wielką i cały dzień ledwo co chodziłem.Nadwagi nie miałem.Wtedy też poszukałem w internecie i trafiłem na to forum.Zacząłem trochę biegać,co prawda miałem wielkie plany^ ^ale w sumie w wakacje przebiegłem może 20 km(ale w wakacje muszę przyznać miałem dużo ruchu),we wrześniu chyba z 5 razy wyszedłem na "trening".Mimo to na wczorajszym zaliczeniu tysiaka zrobiłem w 3:25 i to mnie bardzo cieszy,bo postęp jak dla mnie bardzo duży :D
I teraz pytanie do Was,który plan treningowy wybrać,bo chciałbym biegać jakoś poważniej i na pewno systematyczniej :bum: ,ile razy w tygodniu.Moim celem jest poprawienie ogólnej kondycji,oczywiście czasu na kilosa,ale też myślę o jakiś dłuższych dystansach max. 10km.
Wzrost:182 cm
Waga 75 kg

Myślałem o tym http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=329 tylko nie wiem czy nie jest troszkę za ambitne :bum: trzeba jeszcze uwzględnić,że idzie jesień :ech:

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam
PKO
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Mateuh pisze:Zacząłem trochę biegać,co prawda miałem wielkie plany^ ^ale w sumie w wakacje przebiegłem może 20 km
Twoim planem powinno byc:
Zmiana twojego nastawienia!!!

Mistrzem zostaje sie nie dlatego ze sie chce cos robic, tylko dlatego ze sie to robi to co sie chce.

Pozd.
Rolli
IXOF
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:22

Nieprzeczytany post

chłopie, ten plan co podałeś to po chwili jest 6 treningów w tygodniu, delikatnie mówiąc raczej się zajebi**esz i skończysz z kontuzją karierę :)

Pobiegaj na razie luźno, gdy czujesz że roznosi Cie energia przyspiesz (tylko wtedy nie zwalniaj po 30s), no i rozciąganie po treningu ale to oczywiste i do przodu :) Na forum było już trochę takich tematów:) pogrzeb trochę w dziale "zacznij biegać" :)

pozdr
Mateuh
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

dzięki za odpowiedź :) Jakoś mnie tam nakierowaliście.Mam jeszcze pytanie jak trenować w Zimę,żeby wyszło na dobre,bo czytałem,że jesień to niezbyt dobra pora na rozpoczęcie planu treningowego.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ