jak zacząć biegać

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

33 lata , to najlepszy wiek , żeby zadbać o siebie. Siła wieku
Pamiętaj żeby się nie przetrenować , bo to zniechęca do dalszej pracy.
Spokojnie, z rozwagą , metoda małych kroczków.
Powodzenia
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
PKO
Awatar użytkownika
mariposa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Zgadzam się z apaczo, metoda małych kroczków jest najlepsza. Ja jak zaczynałam biegać, dość szybko się męczyłam. Na zasadzie, że po 5 min. naprawdę niewyczerpującego biegu, ja byłam wyczerpana... Ale razem z koleżanką uskuteczniłyśmy 3 na 3, czyli biegłyśmy przez 3 min., żeby przez następne 3 po prostu iść umiarkowanym marszem. I od nowa, 3 min bieg, 3min. marsz. Teraz już nie mam takich problemów, jak na początku. Może dla ciebie taka metoda też jest dobra, żeby zacząć?
Potrzeba czasu żeby dokonać rzeczy trudnych. Aby dokonać rzeczy niemożliwych potrzeba trochę więcej czasu.
A biegasz wtedy, kiedy chcesz ;)
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Heh.. prawda początki bywają najtrudniejsze ;d metoda koleżanki wyżej tzw."małych kroczków" jest w sam raz, będziesz systematyczna, to pewnie za nie długo zobaczymy twój post tutaj z nowiną na temat osiągnięcia twojego celu ;d Powodzenia
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ