Bieg na 1000m
-
- Rozgrzewający Się
Mam pytanie.W tej chwili robilem sprawdzian na 1000m i moj wynik to 4:10.Troszke biegalem nie mam juz problemu aby biegnac ciagle przez godzine ale takie krotkie biegi jak 1000m wykanczaja mnie nie nadazam z nabieraniem powietrza do pluc i puchne po 600m.Prosilbym o jakies rady co zrobic aby lepiej biec ten dystans
- Marta55555
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Może zacznij biegać od 600m a po kilku dniach zwiększ dystans.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Według mnie za szybko zaczynasz w stosunku do swoich obecnych mozliwości.Pewnie gdybys wolniej biegł na początku uzyskałbys lepszy czas, ale nie 3.20-3.30.Pozostaje tylko jedno - trening, a efekty przyjdą..Wydaje mi się , że biegasz od niedawna ( może się mylę ) więc powinieneś uzyskać jakieś postępy w miarę szybko.Jak duże ? To zależy od tego jak będziesz trenował
Jak trenować - przeszukaj starsze wątki forum i dobierz coś odpowiedniego dla siebie
Jak trenować - przeszukaj starsze wątki forum i dobierz coś odpowiedniego dla siebie
-
- Rozgrzewający Się
biegam od niedawna.Wiem ze moze za duzo od siebie wymagam na poczatku.Nie rozumiem tylko tego np mam kolege z klasy co tyle samo ma do czynienia z biegami i na tysiaka wywala 3:16.Co prawda roznica jest w budowie ciala bo on jest drobny a ja nie,ale to chyba tez sprawa genetyki.Uslyszłem tez opinie ze jesli nie ma sie odpowiednich genow a co za tym idzie predyspozycji to sien igdy nie osiagnie dobrego czasu.