Szybkość + wytrzymałość

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Maciaso
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:35
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Jako, że to mój pierwszy post na forum to chciałbym się przywitać ze wszystkimi biegaczami.

Do rzeczy: Na początku lipca startuje do testów sprawnościowych do szkoły oficerskiej Wrocław/Warszawa. Mam tam testy na 50m i 1000m. Biegam od trochę ponad pół roku (wrzesień, październik). Na początku zaczynałem żeby zrzucić nadwagę. Praktycznie od końca wakacji do początku lutego zrzuciłem 22 kg, wszystko po to żeby dostać się do tego wojska. Cały czas biegając, dorzuciłem trochę siłowni (2xtyg - najpierw obwód, ostatnio split). Startuje w biegach długodystansowych, oczywiście dla przyjemności (10km, 21 km [czas na 10km - 47-48 m]). Jednak mam zamiar w przyszłym roku puścić się w maratonie. No i teraz moje pytanie. Wiem, że ciężko jest pogodzić bieganie krótkich i długich dystansów, ale czy znacie może jakiś sposób żeby poprawić szybkość i wydolność na wysokim tętnie na krótkich dystansach, jednak żeby ta moja baza na długie-dystanse, którą żmudnie przez zimę budowałem nie spadła tak mocno ( czekają mnie w lato półmaratony i 10km ). Jak jakieś pytania to śmiało zadawajcie. Czekam na porady.

Pozdrawiam

dorzucam jeszcze mojego runloga http://run-log.com/profiles/profile/Macias/
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ