Kroki na sekundę

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Hubbs
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:42:33
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:a co to jest naturalny krok?
Rzeczywiscie - nie jest to zbyt trafne okreslenie z mojej strony. Moge to opisac bardziej jako krok którego nie musze swiadomie kontrolowac tzn. biegne plynnie nie zastanawiajac sie nad faktem stawiania kroków (gdzie wczesniej gdy próbowalem stawiac kroków wiecej, co pare km musialem sie pilnowac gdyz wracalem do punktu wyjscia) - zapewne to maslo maslane ale tak to wyglada. Z Waszych wypowiedzi wnioskuje ze jest to element który zdobywa sie naturalnie, nie da sie osiagnac optimum skupiajac sie na tym konkretnym elemencie. Tak jak pisalem - po zrealizowaniu planu rocznego porównam wyniki z obecnymi :)

Dzieki!
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

chodziło mi bardziej o wypowiedź kolegi fitness4you, który sie ostro rozgrzewa pisząc ogólnikowe posty :P

Hubbs, zrób dokładnie tak jak mówisz; sama manipulacja długością kroku nic nie da; trzeba się zająć pracą nad tym, co skutkuje zmianą długości kroku.

powodzenia!
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

No właśnie, wszystkie te terminy z przymiotnikiem "naturalny" okazują się bardzo śliskie w dyskusji. Bo ta ten przykład ten naturalny, to jest jego kadencja, to często inny jest w butach, a inny na bosaka. I który naturalniejszy?
mppietia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam,

Dołączę się do wątku z małym pytaniem.

Używam Garmina FR60 z krokomierzem od jakiegoś miesiąca, pokazuje mi on moją ilość kroków na minutę około 80, czy mam sobie to po prostu pomnożyć razy dwa? Ponieważ nigdy nad tym nie myślałem i strasznie się zdziwiłem, że kolega ma takie wyniki jak 160-170 /min.

Pozdrawiam
10k 43'37"
15k 1:14'46"
21k 1:41'14"
www.wybiegamy.pl
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:) raczej tak :)

dla pewności sprawdź w praktyce - policz "ręcznie" kroki podczas biegu, wystarczy przez 15 sekund, pomnóż przez 4 i wyjdzie, porównaj ze wskazaniem Garmina.

chyba, że jesteś ewenementem :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wszystko z Tobą OK, garmin wartość z FR60 należy mnożyć przez dwa. :oczko:
mppietia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze::) raczej tak :)

dla pewności sprawdź w praktyce - policz "ręcznie" kroki podczas biegu, wystarczy przez 15 sekund, pomnóż przez 4 i wyjdzie, porównaj ze wskazaniem Garmina.

chyba, że jesteś ewenementem :)
strasb pisze:Wszystko z Tobą OK, garmin wartość z FR60 należy mnożyć przez dwa. :oczko:
Dziękuje bardzo za odpowiedź :) Tak pomyślałem, ale wolałem się upewnić, nawet spojrzałem do lustra i w sumie to nie wygląda żebym był jakiś nie teges, a i ludzie się nie pokładają ze śmiechu jak biegnę, więc chyba jest ok :P
10k 43'37"
15k 1:14'46"
21k 1:41'14"
www.wybiegamy.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ