Taktyka na 3000 m
- kardash
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam !
Jutro mam biec po raz pierwszy 3000m na bieżni i chciałbym usłyszeć Wasze zdanie jak rozplanować bieg. Chciałbym pobiec ten dystans poniżej 10 min i myślę, że jestem w stanie. Jakie międzyczasy ?
Moje życiówki:
10 km cross (zawody) w 39:40
1,5km tartan w 4:40,22
to mało, ale i moje doświadczenei nikłe dlatego pytam
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów !
Jutro mam biec po raz pierwszy 3000m na bieżni i chciałbym usłyszeć Wasze zdanie jak rozplanować bieg. Chciałbym pobiec ten dystans poniżej 10 min i myślę, że jestem w stanie. Jakie międzyczasy ?
Moje życiówki:
to mało, ale i moje doświadczenei nikłe dlatego pytam
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów !
kardash
-
- Stary Wyga
jesli chcesz tylko zejsc ponizej 10 minut i nic wiecej, nie walczysz o pozycje to proponuje walic po 3:18-20 na kilometr i wyjdzie Ci akurat w granicach 9:50:10 minut
jesli po poltora kilometra bedziesz sie czul dobrze, jesli bedziesz wiedzial ze dasz rade to przyspieszasz o sekunde na kazde okrazenie ( 400 metrow ) i wychodzi Ci cos okolo 9:45
no a jesli nie to musisz potrenowac
jesli walczysz o pozycje duj ile wlezie
jesli po poltora kilometra bedziesz sie czul dobrze, jesli bedziesz wiedzial ze dasz rade to przyspieszasz o sekunde na kazde okrazenie ( 400 metrow ) i wychodzi Ci cos okolo 9:45
no a jesli nie to musisz potrenowac
jesli walczysz o pozycje duj ile wlezie

zeusik
- Masiulis
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
przedewszystkim radze biec swoim zalozonym wczesniej tempem i co okrazenie kontrolowac czas
zawsze w kazdej grupie trafi sie ktos kto wyrwie do przodu a potem odpadnie, trzymaj sie swojego planu
zawsze w kazdej grupie trafi sie ktos kto wyrwie do przodu a potem odpadnie, trzymaj sie swojego planu
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
-
- Stary Wyga
robisz 80 sekund na kolko (400m) , ostatnie kolko przyspieszasz o 2-3 sekundy i masz ponizej 10 minut czas
ott...
toz to nic zwazajac ze na 1500 na Twoj czas trzeba biec 74 sekundy 
dasz rade staryyy
powodzenia ;>
ott...

dasz rade staryyy
powodzenia ;>
zeusik
-
- Wyga
Moje życiówki:
jak dla mnie to raczej masz male szanse na przebiegniecieponizej 10 min. masz slaby czas na 1500m a bieg na 3000m jest w miare szybkim biegiem w porownaniu do 10000m .zycze powodzenia i napisz pozniej jaki miales czas
jak dla mnie to raczej masz male szanse na przebiegniecieponizej 10 min. masz slaby czas na 1500m a bieg na 3000m jest w miare szybkim biegiem w porownaniu do 10000m .zycze powodzenia i napisz pozniej jaki miales czas
Heh,i tak bede [b]lepszy[/b]-kwestia czasu
- kardash
- Wyga
Dzięki wszystkim za taki odzew 
Naprawdę teraz sam wierzę, że mi się uda.
A co do 1500m to padał deszcz i zacząłem za wolno i na mecie miałem jeszcze siły na 1 - 2 okrążenia. Potem głupio się czułem, że nie dałem z siebie wszystkiego.
Ale na 3000 m pobiegnę na maxa.
Dzięki Napiszę wieczorkiem jak mi poszło

Naprawdę teraz sam wierzę, że mi się uda.
A co do 1500m to padał deszcz i zacząłem za wolno i na mecie miałem jeszcze siły na 1 - 2 okrążenia. Potem głupio się czułem, że nie dałem z siebie wszystkiego.
Ale na 3000 m pobiegnę na maxa.
Dzięki Napiszę wieczorkiem jak mi poszło
kardash
- Jarro
- Stary Wyga
Napisz coś więcej. Jakie międzyczasy?. Warunki pogodowe?. Samopoczucie w trakcie biegu?.
Tu się ludzie zaangażowali, a Ty sucho wynikiem po oczach. Podziel się zdobytym doświadczeniem.
Tu się ludzie zaangażowali, a Ty sucho wynikiem po oczach. Podziel się zdobytym doświadczeniem.
Jarro
- kardash
- Wyga
więc już piszę,
miałem biec dokładnie po 1'20" kółko, ale takich kółek wytrzymałem 4 a potem to już zwała. A dodatkowe uczucie spotęgowało to, że nieomal nie dostałem dubla.
Dziwnie się czuję, mimo że wydaje mi się, że nie biegłem na 100 % to i tak jeszcze po żadnym biegu się tak źle nei czułem (tak właściwie to oprócz tych dwóch wcześniejszych nie było innych). Dzisiaj mam nogi jak kłody, w Łodzi juwenalia wczoraj były w deszczu i nawet na piwo spojrzeć nie mogłem. Może dzisiaj będzie lepiej... Ale w niedzielę musi już być świetnie, bo przecież maratończykom kibicować w deszczu przyjdzie mało ludzi.
Aha... dziwinie się czułem jak pod koniec biegu ręce mi omdlewały, a przecież to nogi mnie do przodu ciągną
miałem biec dokładnie po 1'20" kółko, ale takich kółek wytrzymałem 4 a potem to już zwała. A dodatkowe uczucie spotęgowało to, że nieomal nie dostałem dubla.
Dziwnie się czuję, mimo że wydaje mi się, że nie biegłem na 100 % to i tak jeszcze po żadnym biegu się tak źle nei czułem (tak właściwie to oprócz tych dwóch wcześniejszych nie było innych). Dzisiaj mam nogi jak kłody, w Łodzi juwenalia wczoraj były w deszczu i nawet na piwo spojrzeć nie mogłem. Może dzisiaj będzie lepiej... Ale w niedzielę musi już być świetnie, bo przecież maratończykom kibicować w deszczu przyjdzie mało ludzi.
Aha... dziwinie się czułem jak pod koniec biegu ręce mi omdlewały, a przecież to nogi mnie do przodu ciągną
kardash
- neo
- Stary Wyga
- Kontakt:
też miałem kiedyś taki problem. I tylko na dystansach do 3000m, teraz jest już ok. Lecz naprawdę nie mam pojęcia jak się tego pozbyłem. Myślę że to ci przejdzie po kilku startach na podobnych dystansach. O ile będziesz trenował.
[b]Neo Knight[/b]
[i]Lepiej nie zaczynać, niż zacząwszy nie dokończyć[/i]
[url]http://www.bieganie.piwko.pl[/url]
[i]Lepiej nie zaczynać, niż zacząwszy nie dokończyć[/i]
[url]http://www.bieganie.piwko.pl[/url]
-
- Stary Wyga
z tymi rekoma to jest tak ze
1. albo masz za slabe miesnie rak
2. albo jestest za bardzo spiety podczas biegu