Garmin Forerunner 305
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 39.55
- Życiówka w maratonie: 3.09.29
Mam pytanie, jak się zmienia ustawienie fabryczne pomiaru dystansu w milach na kilometry. I druga sprawa w lewym dolnym rogu jest okienko Pace, w którym w czasie biegu,czy postoju bez przerwy zmieniają się liczby/ np. 23.37, a za chwilę 22.33, czy 14.43/ co to jest?
-
- Zaprawiony W Bojach
Krzysztof, musisz wejść w ustawienia/system i tam zmienić jednostki z Brytyjskich na Metryczne.
W ustawieniu treningu wejdź w "pola danych" i tam zdecyduj po pierwsze ile ma zegarek jednocześnie pokazywać parametrów,...masz tu do dyspozycji od jednego do czterech oraz zdecydujesz co będzie pokazywał. PACE jest ci nie potrzebny. Zwykle biegacze ustawiają tempo ( masz tu do wyboru różne opcje tempa), dystans, tętno i czas. Możesz też podjąć decyzję czy ekrany mają się "przewijać" i jak szybko lub np. że nię będą się przewijać i Ty sam to będziesz robił przyciskami. Ta opcja przewijania wykorzystywana jest zwykle gdy biegacz ustawia na ekranie( dzieli ekran) jeden lub dwa parametry.
W ustawieniu treningu wejdź w "pola danych" i tam zdecyduj po pierwsze ile ma zegarek jednocześnie pokazywać parametrów,...masz tu do dyspozycji od jednego do czterech oraz zdecydujesz co będzie pokazywał. PACE jest ci nie potrzebny. Zwykle biegacze ustawiają tempo ( masz tu do wyboru różne opcje tempa), dystans, tętno i czas. Możesz też podjąć decyzję czy ekrany mają się "przewijać" i jak szybko lub np. że nię będą się przewijać i Ty sam to będziesz robił przyciskami. Ta opcja przewijania wykorzystywana jest zwykle gdy biegacz ustawia na ekranie( dzieli ekran) jeden lub dwa parametry.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
krzysztom co z tobą chłopie?!
Dlaczego nie czytasz instrukcji obsługi?!
Przecież nikt sie nie rodzi znawcą nowoczesnych technologii. Ja tez zaraz po zakupie 305-ki byłem zielony, ale po uważnej lekturze instrukcji i zabawie z zegarkiem znam sie na tym cudzie techniki i radzę sobie na treningu i na zawodach.
Powodzenia i koniecznie prześledź instrukcję!
Dlaczego nie czytasz instrukcji obsługi?!
Przecież nikt sie nie rodzi znawcą nowoczesnych technologii. Ja tez zaraz po zakupie 305-ki byłem zielony, ale po uważnej lekturze instrukcji i zabawie z zegarkiem znam sie na tym cudzie techniki i radzę sobie na treningu i na zawodach.
Powodzenia i koniecznie prześledź instrukcję!
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:42
- Życiówka w maratonie: 4:14:37
Ryszard ale PACE to przecież właśnie tempo, więc może się niektórym przydać.
Ja tam w instrukcje się nie zagłębiałem - bo oprócz ustawiania treningu zaawansowanego i zabawy z GPS resztę załapałem raz dwa, bo jest dość intuicyjna.
Ale instrukcje trzymam w pudełku - jakby co
Ja tam w instrukcje się nie zagłębiałem - bo oprócz ustawiania treningu zaawansowanego i zabawy z GPS resztę załapałem raz dwa, bo jest dość intuicyjna.
Ale instrukcje trzymam w pudełku - jakby co

-
- Zaprawiony W Bojach
Ja bym raczej utrzymywał, że to jest prędkość, tak jest u mnie. Tempo to tempo, a prędkość to prędkość. Jeden parametr podaje tempo, czyli czas w jakim pokonujesz 1 km a drugi prametr podaje prękość na godzinę. I tak, jeden pokarze na przykład 5:00/ km a drugi 12 km/ h. Niby wychodzi na to samo ale my jesteśmy przyzwyczajeni do tempa, czyli w jakim czasie 1 km. No, chyba, że mi się już wszystko popieprzyło,...
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Ryszard,Ryszard N. pisze:Ja bym raczej utrzymywał, że to jest prędkość, tak jest u mnie. Tempo to tempo, a prędkość to prędkość. Jeden parametr podaje tempo, czyli czas w jakim pokonujesz 1 km a drugi prametr podaje prękość na godzinę. I tak, jeden pokarze na przykład 5:00/ km a drugi 12 km/ h. Niby wychodzi na to samo ale my jesteśmy przyzwyczajeni do tempa, czyli w jakim czasie 1 km. No, chyba, że mi się już wszystko popieprzyło,...
ang. słowo pace oznacza polskie tempo mierzone w min/km lub min/m, prędkość to speed - km/h lub mph
-
- Zaprawiony W Bojach
To pewnie masz rację lecz ja ustawiam tempo. Prędkość też jest w różnych mutacjach.
Dzięki.
Dzięki.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
ustaw średnie tempo mierzone w min/km i będzie cacy do tego aktualny puls i jeszcze pokonany dystans. Czwarty parametr według uznania
Nie zapomnij ustawić Lap stopu co 1 km tylko tak żebyś mógł później w Historii odczytać tempo na każdym kilometrze
Nie zapomnij ustawić Lap stopu co 1 km tylko tak żebyś mógł później w Historii odczytać tempo na każdym kilometrze
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Zaprawiony W Bojach
No i oczywiście AUTO PAUZY. po zatrzymaniu się