Trening biegi średnie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
szym.t9
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49:30
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Mam skończone 20 lat
Zastanawiam się poważnie nad rozpoczęciem treningu średniodystansowca.
Ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać.
Może są na forum osoby (na pewno są), które wiedzą jak budować formę na biegi średnie, jak trenować...
Wiem, że najłatwiej było by zgłosić się do klubu, jednak nie mam takiej możliwości.
Studiuję i nie ma szans, żebym mógł o określonej godzinie stawiać się na treningi (no chyba, że wieczorem).
Oczywiście wiem, że w tym wieku to ciężko coś osiągnąć, ale warto spróbować, zwłaszcza, że kiedyś miałem małą przygodę już z bieganiem.
Proszę o odpowiedź i jakieś rady ;)
PKO
Awatar użytkownika
Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

szym.t9 pisze:Witam. Mam skończone 20 lat
szym.t9 pisze:Oczywiście wiem, że w tym wieku to ciężko coś osiągnąć,
No teraz to chłopie pojechałeś, :bum: tak w tym wieku będzie ciężko, ale za parę lat zdecydowanie łatwiej :taktak:
Legio Patria Nostra
Pozdrawia was Ostatni Mohikanin z Ustrzyk Górnych
http://www.noclegi-ustrzykigorne.pl/
Awatar użytkownika
Tomek1993
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 37:27
Życiówka w maratonie: 3:03:42

Nieprzeczytany post

Prawdę mówiąc to trenowanie biegów średnich w Polsce bez przynależności klubowej (t.j. bez opłacania składek na rzecz szanownych związków lekkoatletycznych etc, etc.) graniczy z cudem. Z tego co zaobserwowałem średniodystansowiec w sezonie startuje bardzo często. Podstawowe pytanie brzmi:gdzie masz zamiar startować? powiedzmy, że średnio w sezonie miałbyś wystartować 13-15 razy, a tyle średniacy startują, to wyłączając 3-5 razy w roku jakieś zawody szkolne czy uniwersyteckie brakuje Ci jeszcze 10 startów. Jeżeli myślisz o bieganiu w wieku 20 lat to radziłbym skupić się głownie na biegach długodystansowych gdzie prawie co tydzień masz w całej Polsce wspaniałe imprezy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ