słabsze nogi gora silna
- kroliczek
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
ja mam inny problem niż kolega.Kiedyś cwiczyłem na silowni (prawie dwa lata).Nigdy nie miałem problemów z siła "gornych partii ciała" ale z siła nog raczej tak.Mam 59 kg(mocna góra, nogi jak patyczki:) przy 172 cm wzrostu i do tej pory wyciskam 85 kg na sztandze.Biegam od 9 miesiecy moj ostatni wynik w przełajach(wczoraj-10.20 na 3km 300m a jeszcze rok temu12.10 na 3000m).Mam wrażenie ze od czasu ,gdy zacząłem biegać moje słabe i tak nogi stały sie słabsze.Znikły głownie mieśnie czworogłowe,ktore niby trzymaja kolana.Ogolnie jakis miesiac temu mialem problemy z kolanami po bieganiu po asfalcie.Przez to nie pojechałem na polmaraton do ...Paryza.Zaznaczam ze nie nie moge ćwiczyc siły kolan podczas przysiadów bo strasznie bola i od tego zaczynaja sie moje problemy z kolanami.Jestem na wf wiec ćwiczenia skoków baseny gry zespołowe itp, nie sa mi obce.Cwicze tez w domu rózne ćwiczenia zalecane jako "gimnastyka siłowa".Zima cwiczyłem też raz w tygodniu siłe biegowa (głownie skipy) gdyz czułem ze biegam troche zgarbiony (jak paragraf:), zalecane przeciez dla biegaczy biegajacych tak jak ja. Jak powinienem wzmocnic moje przednie parie miesni nog zebym czasem idac nie czuł sie ze kolana mi "opadaja" "załamuja sie" itp. Jakie ćwiczenia stosować co robic.?
krolik
- Ralphi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
- Ralphi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Do ćwiczeń Kledzika dodać jeszcze można norzyce i podnoszenie obu nóg leżąc.
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.