Czy wystartować?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

Ogromniaste gratulacje :)
Co do poznanskiego, to wydaje mi sie, ze powinnas spokojnie zdazyc sie przygotowac. Mam nadzieje, ze juz niebawe i ja bede mogla sie cieszyc z mojej pierwszej polowki ... ech...
PKO
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

super bravo :)
maciej65
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Gratulacje aszza82.
Świetnie, że zaczęłaś myśleć o maratonie. Do jesieni jest trochę czasu - można się przygotować :usmiech:
Ale...
Myślę, że powinnaś w tym sezonie skupić się na krótszych dystansach: połówka, dyszka itp. Jesteś jeszcze młoda :oczko: i starty na krótszych dystansach pozwolą nabrać doświadczenia. Nie znam trasy w Poznaniu, pewnie druga część jest wolniejsza (trudniejsza). Pierwszą dyszkę zrobiłaś poniżej godziny czyli w średnim tempie ok. 5:54. Drugą część zrobiłaś w tempie ok. 6:55 - czyli średnio w drugiej części każdy kilometr biegłaś o minutę dłużej niż w pierwszej - przemyśl to i wyciągnij odpowiednie wnioski.
Jeśli zdecydujesz się na maraton w tym sezonie to koniecznie w trakcie przygotowań zrób kilka startów na krótszych dystansach.
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@aszza82
BRAWO!!!
Do Grodziska wybiera się mój znajomy. Miłego biegania:)
PS Ścięgno jeszcze daje o sobie znać, ale dobrze, że mozna juz śmigać na rolkach :hej:
Awatar użytkownika
pil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:42:40
Życiówka w maratonie: 03:29:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja też debiutowałem w tej połówce - 1:53:37 netto :)
i również zamierzam pojechać do Grodziska, a potem maraton w Poznaniu -dają siłę takie imprezy :taktak:
gratuluje wyniku :)
Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/pil00
aszza82
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękuję za wsparcie prze biegiem, a teraz za gratulacje! :)

Wolf- cieszę się, że lepiej ze ścięgnem, jeszcze kilka dni i zapomnisz o problemach z nim związanych ;)

Pil-gratuluję czasu!!! Jak dla mnie jeszcze nieosiągalny ..:/, ale za kilka lat, kto wie, kto wie..;)

Maciej65- myślę, że sugerujesz mi najlepsze rozwiązanie, bo pomimo, że maraton kusi...to nie wiem czy to własciwy czas..A co do biegu na krótsze dystanse- to z pewnością będą one służyć do poprawy mojego tempa, które jest słabe.

Jedno jest pewne- nie wyobrażam sobie życia bez biegania :)
Biały Kruk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Półmaraton cross ostrzeszowski ukończony!!! czas ok 2:08 ale nie wiem nie ma w necie wyników a ja po biegu nie bardzo kontaktowałem. niestety mam sine paznokcie paluchów i to mocno - miałem za ciasne buty. dzięki za porady.
Stać się Raramuri!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ