Nie mogłem sie "na oddychac xD" ;/

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Dawid...
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pierwszy raz zdarzyło mi sie cos takiego jak problem z "wyłapaniem powietrza z powietrza :bum: xD"
Nie pamietam kiedy ostatnio biegałem przy słoncu , zawsze jest juz chłodno.
Podczas biegania zwykłem sobie chwalic moje płuca :bum: xD tzn ze potrafie sobie dostarczyc dostatecznej ilosci swiezego tlenu bez jakis tam wielkich trudnosci ( tzn ze one wysiadaja dopiero po nogach xD)

ALe do rzeczy . Wczoraj wyjatkowo wybiegłem przed 20 ( temperatura nawet niska jakies 20 stopni :hejhej: ) i od razu poczułem brak tego wentylowania w płucach :nowiesz: .
Tak jakbym nie mógł sobie go nabrac , normalnie katorga , dysze jak lokomotywa i mysle "co ja k***a zapomniałem jak sie oddycha :wrrwrr: ??" moje "zdolnosci" biegowe spadły gdzies tak o 30% fakt ze miałem zakwasy ale to przeciez nie pierwszy raz xD

Czy to kwestia braku przyzwyczajenia do temperatury ( cała zima wybiegana i same wieczory ) ?

Znacie cos takiego ?? skąd to sapanie tzn uczucie braku powietrza ...

Wiem ze zagmatwane , prosze o odpowiedz xD
PKO
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czasem tak się dzieje. Duża wilgotność powietrza, parno i to wystarczy. Może miałeś też gorszy dzień, co się przecież zdarza. Nic nadzwyczajnego się nie stało :)
swiatlo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

fakt ze miałem zakwasy ale to przeciez nie pierwszy raz xD
chyba byles zmeczony. powinienes wtedy odpuscic i isc sie regenerowac. odpocznij dzien lub dwa i dopiero wyjdz na trening zobaczysz ze wszystko wroci do normy. Tak po prostu jest po ciezkim treningu.
Dawid...
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki wielkie xD a juz sie martwiłem ze płuca mi zmarły ....
Prosze Pana patatajca a własnie z tą wilgotnoscia to ja nie wiem jak jest , mi naprawde fajnie sie biega w deszczu czy po deszczu jak jest tak "mokrawo" wszedzie :bum: ....

Musze chyba powoli zaczac sie przestawiac na ciepło .
Tylko szkoda rozstawac sie z tym swiezym powietrzem w płucach ;/ to mnie tak jakos motywowało do wyjscia

Czy te dwa tematy nie sa ze sobą powiazane ??
http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=2&t=18138

popatrzcie na wypowiedz spid3r-a
a może jakieś uczulenie, ja też nie mogę złapać pełnego oddechu jak jest mi bardzo mocno gorąco, a to już często się zdarza odkąd biegam
??
Dawid...
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

wiedziałem ze odpowiesz :)

Nie nie ładnie biegam "cały" czas :bum: tylko póznymi wieczorami

spid3r - chyba Cie nie uraziłem :niewiem:
Jak cos to przepraszam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ