Witam

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

10 km - 43 min czy jest to w miarę ok czas na osobę która biega od 10 miesięcy?
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
PKO
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14

Nieprzeczytany post

Jak masz z tego frajde to każdy czas jest ok.
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Frajdę mam wielka ale apetyt na lepsze czasy jeszcze większy 1 sierpnia biegne swój pierwszy polmaraton przyblizony czAs w jakim dobiegne to 1godz 34 min za rok w pazdz chce pobiec maraton bardzo chciał bym złamać 3 h jest to możliwe?
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ciawaraz pisze:Frajdę mam wielka ale apetyt na lepsze czasy jeszcze większy 1 sierpnia biegne swój pierwszy polmaraton przyblizony czAs w jakim dobiegne to 1godz 34 min za rok w pazdz chce pobiec maraton bardzo chciał bym złamać 3 h jest to możliwe?
Trzymam kciuki, żeby Ci się udało. Ale weź się przez ten czas porządnie do roboty. 3h to jest poważne wyzwanie.
:) Tomek
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

Jeśli tą dychę poleciałeś optymalnie to na połówce ciężko ci będzie tyle wycisnąć. Biegasz od 10 miesiecy to lepiej poganiaj troche na krótsze 5-10km, debiut w połówce lepiej odłóż na nastepny rok. Wyniki napewno podskoczą jeśli bedzie trenował z głową
R.S.
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

harpaganzwola pisze:Jeśli tą dychę poleciałeś optymalnie to na połówce ciężko ci będzie tyle wycisnąć. Biegasz od 10 miesiecy to lepiej poganiaj troche na krótsze 5-10km, debiut w połówce lepiej odłóż na nastepny rok. Wyniki napewno podskoczą jeśli bedzie trenował z głową
ta dyche pobieglem wczoraj i zrobiłem taki czas nie był to bieg na maxa wiem ze na zawodach zrobię minutę albo dwie mniej co do połówki to tez mam nadzieje na czas mniejszy niż 1;34 bo taki czas zrobiłem na trningu i nie był to maxymalny wysiłek czyli mam nadzieje na coś niżej na polowce;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ciawaraz pisze:
harpaganzwola pisze:Jeśli tą dychę poleciałeś optymalnie to na połówce ciężko ci będzie tyle wycisnąć. Biegasz od 10 miesiecy to lepiej poganiaj troche na krótsze 5-10km, debiut w połówce lepiej odłóż na nastepny rok. Wyniki napewno podskoczą jeśli bedzie trenował z głową
ta dyche pobieglem wczoraj i zrobiłem taki czas nie był to bieg na maxa wiem ze na zawodach zrobię minutę albo dwie mniej co do połówki to tez mam nadzieje na czas mniejszy niż 1;34 bo taki czas zrobiłem na trningu i nie był to maxymalny wysiłek czyli mam nadzieje na coś niżej na polowce;)
A i jeszcze jedno strasznie nie lubię biegać na 5 km wole dłuższe trasy , być może muszę popracować nad szybkością bo z czasów na. 5 km nie jestem zadowolony (20:39)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ciawaraz pisze:
Ciawaraz pisze:
A i jeszcze jedno strasznie nie lubię biegać na 5 km wole dłuższe trasy , być może muszę popracować nad szybkością bo z czasów na. 5 km nie jestem zadowolony (20:39)
acha i może jeszcze jedna rzecz czy warto kupić sobie buty tylko do startów ( dużo lżejsze itp) czy raczej na tym etapie co jestem lepiej sobie tym głowy nie zawracac?
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14

Nieprzeczytany post

Ciawaraz pisze: A i jeszcze jedno strasznie nie lubię biegać na 5 km wole dłuższe trasy , być może muszę popracować nad szybkością bo z czasów na. 5 km nie jestem zadowolony (20:39)
acha i może jeszcze jedna rzecz czy warto kupić sobie buty tylko do startów ( dużo lżejsze itp) czy raczej na tym etapie co jestem lepiej sobie tym głowy nie zawracac?[/quote]

Na tym etapie nie zawracaj sobie głowy. Jeżeli jesteś supinatorem albo pronatorem twoja "wada" może spowodować kontuzje.

Jak chcesz poprawić czas na dyche to na 5 tym bardziej.
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki Za odpowidz w takim razie nie pozstaje nic innego jak brać się za ostre treningi;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ