Brak siły na treningach !

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
isostar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam !
Mam 16 lat, biegam juz od 2,5 roku.. ale nigdy nie biegało mi się tak źle.
Od pewnego czasu, po jakim kolwiek treningu mam zawtory głowy, czuje się tragicznie, zbiera mi sie na wymioty..
Nie wiem co się dzieje, czy to zła dieta, zły tryb życia.. ale nie sądze żeby to było to drugie.
Sport do czegoś zobowiązuje i raczej staram się dbać o to co robię, jem, pije.
Czekam na odpowiedzi co mam dalej zrobić, czy mam odpocząc kilka dni, chociaż bym tego nie chciał, sezon w pełni..
Czy może zaproponowali by mi Państwo jakieś odżywki wspomagające..
Proszę także pytać, odpowiem na każde pytanie !
Pozdrawiam. :))
PKO
Ko?nik
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Podstawowe badania mocz, krew. Jeżeli to coś złego to tam może wyjśc. Do lekarza rodzinnego po skierowanie, potem dobrze żeby lekarz na to spojrzał.
Masz trenera? Powiedz mu, porozmawiaj, może trening Ci zluzuje (nie da Ci akcentów tylko kilka dni luźnego rozbiegania, bądź jakiś trening opuści), a może będzie znał podobne przypadki.
Przez forum ciężko wyrokowac. Większośc pewnie będzie optowac za wersją, że to przetrenowanie, ja bym z takim twierdzeniem poczekał.
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tydzien przerwy,badania: morfologia, elketrolity, żelazo, mocz. Dużo owoców, codziennie jakiś kawałek mięsa wołowina lub kurczak. No i jak masz sokowirówke to codziennie świeży sok z marchewki, buraka i jabłuszka
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
maneater1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zacznijmy od niezwłocznej wizyty u lekarza i do czasu wyjaśnienia sprawy żadnych treningów...

MichalJ : Wydaje mi się że ktoś kto aspiruje do miana trenera z ambicjami powinien wykazać się większym rozsądkiem.
Korespondencyjnie zaordynowana tygodniowa przerwa w treningu + porady żywieniowe to skandaliczny brak odpowiedzialności...
isostar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Badania robiłem, mam niedobór krwinek czerwonych, a co za tym idzie mniej wytrzymałości.
np hgb= 11,
Ale Niski poziom krwinek czerwonych miałem od zawsze, bez względu na to czy brałem leki, bodajże ferum lek,
będe musiał coś z tym zrobić i to niezwłocznie, sezon w pełni, a ja nie chce siedzieć w domu.
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

maneater1 pisze:Zacznijmy od niezwłocznej wizyty u lekarza i do czasu wyjaśnienia sprawy żadnych treningów...

MichalJ : Wydaje mi się że ktoś kto aspiruje do miana trenera z ambicjami powinien wykazać się większym rozsądkiem.
Korespondencyjnie zaordynowana tygodniowa przerwa w treningu + porady żywieniowe to skandaliczny brak odpowiedzialności...
Ja pierdziele, człowieku... Czytaj ze zrozumieniem, albo w całości... Przecież Michał napisał o morfologii i dodatkowych badaniach. Geeeezas!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ