Za ile tyg. wrócę do pełnej formy?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
lorak75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć
Siedem tygodni temu miałem kontuzję więzadła. Przez ten czas przebiegłem zero km (bardzo zależało mi na zupełnym wyleczeniu). W trakcie leczenia intensywnie ćwiczyłem na siłowni przysłowiową klatę i jak to się ostatnio mówi "bice" :)

I teraz pytanie. Ile zajmie mi powrót do formy? Tak mniej więcej.

Mój poziom przed kontuzją to 1:57 w półmaratonie i intensywne przygotowania do maratonu w którym nie wystartowałem.

Po ilu tygodniach będę biegał jak dawniej?
PKO
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli nie przytyłeś to pewnie wystarczy zwykłe rozbieganie. Ja po zimowych przerwach po kilku krótkich treningach robiłem 10km w tym samym czasie co przed przerwą. Problem pojawił się dopiero jak przytyłem - musiałem się najpierw "rozchodzić", bo bieg masakrował stawy.
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lorak75 pisze: I teraz pytanie. Ile zajmie mi powrót do formy? Tak mniej więcej.
Mój poziom przed kontuzją to 1:57 w półmaratonie i intensywne przygotowania do maratonu w którym nie wystartowałem.
Po ilu tygodniach będę biegał jak dawniej?
1. Źle postawione pytanie. Powinno brzmieć: Po ilu tygodniach będę biegał szybciej?
2. Zacznij wolno, bardzo wolno, dosłownie truchty i stopniowo wydłużaj dystans.
3. Od 3 do 5 tygodni; ale to jest kwestia indywidualna - więcej tutaj wróżenia z fusów niż prawdy :hej:
4. Ja bym jeszcze pobiegał 10km i połówek. Zrobiłbym trochę szykości a potem uderzył w trening do maratonu. - przemyśl Karol - warto.
Pozdro...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ