od zera..

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
jaans
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam. od 2 dni wziąłem się za siebie i zacząłem biegać. 2 lata praktycznie wcale nie uprawiałem sportu jedyne kiedy miałem styczność to wf w szkole. Wczoraj przebiegłem 7 km dzisiaj 9km chciałem dodać ze mam 175 cm i ważę 89 kg. Uważacie czy takie tempo powinienem trzymać przez cały tydzień. Po dzisiejszym dniu odczuwam bóle mięśni czy trening nie jest zbyt intensywny?? Jak powinienem rozplanować tydzień??
PKO
Kramer
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Tempo to dystans/czas, więc nie wiemy jakie tempo miałbyś utrzymać bądź nie :)

Bólem się nie przejmuj, to się zakwasy nazywa.

Coś podejrzanie dużo prawde mówiąc biegasz, jak na 2 lata bez sportu, a wcześniej tylko wf. W jakim czasie przebiegłeś wymienione dystanse?

Co do rozplanowania tygodnia - określ cel w jakim biegasz (odchudzanie bądź trening pod dystans - jeśli pod dystans to jaki) i poszukaj odpowiedniego planu treningowego na tej stronie :)
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Jaans - tak ogólnie to czym spokojniej i wolniej będziesz zaczynał tym bezpieczniej i korzystniej dla Ciebie. Proponuję przeszukać plany treningowe i coś odpowiedniego dla siebie wybrać, a zanim się zdecydujesz na konkretny plan to biegaj spokojny truchcik, takie tempo biegu przy, którym będziesz mógł spokojnie rozmawiać i tak np. co drugi dzień a jak Cię bardzo nosi to raz w tygodniu zrób sobie np 6X100m ale nie na maxa tylko tak żwawo i energicznie z przerwami w truchcie. Pozdro
Awatar użytkownika
lejek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:18
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,

wolniej jedziesz - dalej zajedziesz! Nie przesadzaj z kilometrażem na początku. Płuca i serce może dadząradę, ale co na to nogi? Biegaj co dwa dni ;-) - spokojnie!

Pozdrawiam,
Lejek
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jaans pisze:Jak powinienem rozplanować tydzień??
Są dwie opcje - będziesz się trzymał planu treningowego albo nie. Ja wybrałem to drugie wyjście i mogę śmiało powiedzieć, że jednak lepiej mieć plan.
jaans
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

czas w jakim przbieglem wczorajszy dystans to srednio tak pokazywało 11km/h a cel moich cwiczen to odchudzenie sie oraz poprawa ogolnej sprawnosci.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ