Koniec planu 10-cio tyg. i co dalej?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
querly
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam

Mam takie pytanka do was, bo zacząłem pracę niedawno i nie bardzo wiem jak biegać. Pracuję piątek, sobota, niedziela w godzinach 10-23 i już końcówka planu trochę się wydłużyła bo biegałem poniedziałek, środa i czwartek ale go ukończyłem. Teraz mam pytanie o ile zwiększać kolejne biegi? (chciałbym tak do 1h biegu dociągnąć) Narazie moje tempo to 5:10 -1km. Jeszcze jedno pytanie, myślicie że bieganie przed pracą to dobry pomysł? W pracy głownie stoję.

Jakby ktoś z was był tak miły czy moglibyście mi jakiś plan ustalić? Bo jak mam konkret to się tego trzymam, a tak na spontanie to wiem że co jakiś czas będę omijał.

Dzięki za wszystko :) pozdrawiam
PKO
Rafał1993
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Myślę, że lekki trening przed pracą nie zaszkodzi, z czymś mocniejszym bym się wstrzymał
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

1. Biegasz jak rozumiem już 30 minut ciągłego biegu
2. Tempo po 5:10 - to jest jakoś dla Ciebie na maksa czy na luzie ?

Musisz się powoli wydłużać.
Weź sobie chociażby pierwsze tygodnie Planu do dyszki - i rób wg niego:
http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=431

Ale zrób raczej 3 treningi w tygodniu bo jak pracujesz piątek, sobota, niedziela to musiałbyś biegać cztery dni pod rząd, żeby trzymać się planu.
Jeden dzień mniej biegania wielkiej różnicy nie zrobi.
querly
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak biegam 30 min ciagłego i 5:10 lajtowego biegu, a raczej wolniej nie potrafię bo już próbowałem za kimś biegać jego tempem ale okazało się nie możliwe i musiałem wyprzedzać ;]

Dziękówa za linka zaraz przerobie plan na 3 dni tygodniowo i lecimy dalej ;p, a za 2 godzinki idę biegać
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ