jak wyznaczyć sobie prędkość startową

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Widzisz Jog jak ci pisałem wcześnie ty jesteś świadowy swoich tętn. Z 3 biegów na 10 km na maxa ktore trwały podobnie miałes podobne tętna od 90,2 do 93,2 % swego hr max. Widzę ze biegasz świadomie. Ja tydzień temu z biegu trwającego 60 minut na maxa na zawodach miałem średnie tętno 168 a wczoraj też na zawodach z biegu 60 minut n amaxa trwajacego 171. Wszystko gdzies obok oscyluje.

Tompoz
Tompoz
PKO
Awatar użytkownika
Jog
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:Widzisz Jog jak ci pisałem wcześnie ty jesteś świadowy swoich tętn. Z 3 biegów na 10 km na maxa ktore trwały podobnie miałes podobne tętna od 90,2 do 93,2 % swego hr max. Widzę ze biegasz świadomie. Ja tydzień temu z biegu trwającego 60 minut na maxa na zawodach miałem średnie tętno 168 a wczoraj też na zawodach z biegu 60 minut n amaxa trwajacego 171. Wszystko gdzies obok oscyluje.

Tompoz
Małe sprostowanie tego co napisałeś, w biegach na 10 km od 92,6 % do 93,6 %.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sebbor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:38
Życiówka w maratonie: 2:38

Nieprzeczytany post

Dzisiaj biegłem półmaraton w Grodzisku. Było ciepło, a ja nie ukrywam że biegłem totalnie na maxa. Już po 10km nie czułem sie lekko, a po 16. to była walka o utrzymanie tempa. Udało się 1;25,20 czyli zgodnie z założeniami. Dziwi mnie bardzo wysokie tętno średnie. 192! Czyli jakies 96% mojego HRmax! Co o tym myslicie? Na poprzedniej połówce miałem znacznie niżej.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

sebbor pisze:Dzisiaj biegłem półmaraton w Grodzisku. Było ciepło, a ja nie ukrywam że biegłem totalnie na maxa. Już po 10km nie czułem sie lekko, a po 16. to była walka o utrzymanie tempa. Udało się 1;25,20 czyli zgodnie z założeniami. Dziwi mnie bardzo wysokie tętno średnie. 192! Czyli jakies 96% mojego HRmax! Co o tym myslicie? Na poprzedniej połówce miałem znacznie niżej.
Nastepnym razem zwolnij , będą sie zgadzały twoje wyliczenia, a ja i ni z tego, ni z owego, moze cie strzaskam. :hahaha:
Awatar użytkownika
sebbor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:38
Życiówka w maratonie: 2:38

Nieprzeczytany post

bebej pisze:
sebbor pisze:Dzisiaj biegłem półmaraton w Grodzisku. Było ciepło, a ja nie ukrywam że biegłem totalnie na maxa. Już po 10km nie czułem sie lekko, a po 16. to była walka o utrzymanie tempa. Udało się 1;25,20 czyli zgodnie z założeniami. Dziwi mnie bardzo wysokie tętno średnie. 192! Czyli jakies 96% mojego HRmax! Co o tym myslicie? Na poprzedniej połówce miałem znacznie niżej.
Nastepnym razem zwolnij , będą sie zgadzały twoje wyliczenia, a ja i ni z tego, ni z owego, moze cie strzaskam. :hahaha:
Oj nie, zwalniać to ja nie mam zamiaru :nienie: Cieszy mnie że mogę biec tyle na tak dużej intensywności :D Co to będzie na 10km :P
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sebbor pisze:Cieszy mnie że mogę biec tyle na tak dużej intensywności :D Co to będzie na 10km :P
jak to co?
107% hrmax !

wpadnij na rusałeczkę o 9:00 za tydzień... może się uda 108%...
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ