Mam 16lat jestem biegaczem jakby to nazwać na pół zawodowcem.Chodzę regularnie na treningi biegam biegi średnie 800m i 1500m.Mam jeden duży problem!!Mianowicie jestem bardzo chudy i prawie nie mam mięśni czy da to się jakoś pogodzić?TZN mięć duże mięśnie ale nie wypadać z formy w bieganiu! Czy można to pogodzić ??proszę o porady i z góry dziekuję
piotrek0751 pisze:Mam 16lat jestem biegaczem jakby to nazwać na pół zawodowcem.Chodzę regularnie na treningi biegam biegi średnie 800m i 1500m.Mam jeden duży problem!!Mianowicie jestem bardzo chudy i prawie nie mam mięśni czy da to się jakoś pogodzić?TZN mięć duże mięśnie ale nie wypadać z formy w bieganiu! Czy można to pogodzić ??proszę o porady i z góry dziekuję
Do czego potrzebne Ci są te duże mięśnie ? Biegaj, z czasem mięśnie same Ci urosną i się wyrzeźbią jak będziesz intensywnie trenował. Nie mówię tu oczywiście o takich mięśniach i rzeźbie jaką mają kulturyści
piotrek0751 pisze:Mam 16lat jestem biegaczem jakby to nazwać na pół zawodowcem.Chodzę regularnie na treningi biegam biegi średnie 800m i 1500m.Mam jeden duży problem!!Mianowicie jestem bardzo chudy i prawie nie mam mięśni czy da to się jakoś pogodzić?TZN mięć duże mięśnie ale nie wypadać z formy w bieganiu! Czy można to pogodzić ??proszę o porady i z góry dziekuję
Do czego potrzebne Ci są te duże mięśnie ? Biegaj, z czasem mięśnie same Ci urosną i się wyrzeźbią jak będziesz intensywnie trenował. Nie mówię tu oczywiście o takich mięśniach i rzeźbie jaką mają kulturyści [/quot
Bo to brzydko wygląda taki huderlak Ale skoro tak mówisz że wyrzeżbią się same to ok dzieki bardzo!
NIE! wg. mnie to pobożne życzenia, nie można pogodzić spadku mięśnia przy bieganiu z trenowaniem na masę, trening na masę to złożony proces wymagający odpowiedniego jedzenia odpowiedniego białka, węgli w odpowiednim stosunku w odpowiednim czasie, odpowiedniego treningu. Bieganie powyżej 30 min niszczy to co wybudowales przez 2-3 dni, trzeba by zrobić plan mieszany, zmienny, jeżeli jesteś endomorfikiem i mezomorfikiem powinien jakoś tam działać na pół gwizdka, jeżeli jesteś ekto zapomnij, porządny trening na masę powinien rozwijać mięśnie do 0,5kg/miesiąc, bez koksów, na białku z aminokwasami + węgle i odpowiednia dieta.
Chopcy poestońcie - mięśnie przy bieganiu się nie budują tylko zarysowują i wysmuklają.
pozdrawiam
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
Można ale to bieganie trzeba dopasować do siłowania, siłowanie do biegania raczej słabo wychodzi jeżeli chodzi Ci o budowanie, ale przy dość znacznym anabolizmie może trochę podrosną. Żle że "dużo" jak amatorsko to pogodzisz jak zawodowo to cieżko bo trzeba wybiegać mase km, a to nie sprzyja budowaniu.
pozdro
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...