Mięśnie i bieganie czy da sie pogodzić jedno i drugie??

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
piotrek0751
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam 16lat jestem biegaczem jakby to nazwać na pół zawodowcem.Chodzę regularnie na treningi biegam biegi średnie 800m i 1500m.Mam jeden duży problem!!Mianowicie jestem bardzo chudy i prawie nie mam mięśni czy da to się jakoś pogodzić?TZN mięć duże mięśnie ale nie wypadać z formy w bieganiu! Czy można to pogodzić ??proszę o porady i z góry dziekuję :oczko: :oczko:
moje gg-9759686
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

piotrek0751 pisze:Mam 16lat jestem biegaczem jakby to nazwać na pół zawodowcem.Chodzę regularnie na treningi biegam biegi średnie 800m i 1500m.Mam jeden duży problem!!Mianowicie jestem bardzo chudy i prawie nie mam mięśni czy da to się jakoś pogodzić?TZN mięć duże mięśnie ale nie wypadać z formy w bieganiu! Czy można to pogodzić ??proszę o porady i z góry dziekuję :oczko: :oczko:
Do czego potrzebne Ci są te duże mięśnie ? Biegaj, z czasem mięśnie same Ci urosną i się wyrzeźbią jak będziesz intensywnie trenował. Nie mówię tu oczywiście o takich mięśniach i rzeźbie jaką mają kulturyści ;)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
piotrek0751
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wysek pisze:
piotrek0751 pisze:Mam 16lat jestem biegaczem jakby to nazwać na pół zawodowcem.Chodzę regularnie na treningi biegam biegi średnie 800m i 1500m.Mam jeden duży problem!!Mianowicie jestem bardzo chudy i prawie nie mam mięśni czy da to się jakoś pogodzić?TZN mięć duże mięśnie ale nie wypadać z formy w bieganiu! Czy można to pogodzić ??proszę o porady i z góry dziekuję :oczko: :oczko:
Do czego potrzebne Ci są te duże mięśnie ? Biegaj, z czasem mięśnie same Ci urosną i się wyrzeźbią jak będziesz intensywnie trenował. Nie mówię tu oczywiście o takich mięśniach i rzeźbie jaką mają kulturyści ;)[/quot
Bo to brzydko wygląda taki huderlak :echech: Ale skoro tak mówisz że wyrzeżbią się same to ok dzieki bardzo! :oczko:
moje gg-9759686
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

NIE! wg. mnie to pobożne życzenia, nie można pogodzić spadku mięśnia przy bieganiu z trenowaniem na masę, trening na masę to złożony proces wymagający odpowiedniego jedzenia odpowiedniego białka, węgli w odpowiednim stosunku w odpowiednim czasie, odpowiedniego treningu. Bieganie powyżej 30 min niszczy to co wybudowales przez 2-3 dni, trzeba by zrobić plan mieszany, zmienny, jeżeli jesteś endomorfikiem i mezomorfikiem powinien jakoś tam działać na pół gwizdka, jeżeli jesteś ekto zapomnij, porządny trening na masę powinien rozwijać mięśnie do 0,5kg/miesiąc, bez koksów, na białku z aminokwasami + węgle i odpowiednia dieta.

Chopcy poestońcie - mięśnie przy bieganiu się nie budują tylko zarysowują i wysmuklają.

pozdrawiam
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
piotrek0751
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dzieki za wyczerpującą opinie!!Ale jako takie mięśnie można mieć biegając dużo czy nie??
moje gg-9759686
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Można ale to bieganie trzeba dopasować do siłowania, siłowanie do biegania raczej słabo wychodzi jeżeli chodzi Ci o budowanie, ale przy dość znacznym anabolizmie może trochę podrosną. Żle że "dużo" jak amatorsko to pogodzisz jak zawodowo to cieżko bo trzeba wybiegać mase km, a to nie sprzyja budowaniu.

pozdro
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
piotrek0751
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Aha to dziekuję bardzo za podpowiedzi pozdrawiam :oczko:
moje gg-9759686
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ