Ano właśnie, nie długo zaczynam kros i tak się zastanawiam ile powinno wynosić tętno na takim treningu i też jakie powinno być maksymalne na przebieżkach;
Z góry dziękuję za pomoc;
kros
- michal derbiszewski
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- mich81
- Wyga
nic nie rozumiem:D mozesz troszke jasniej jaki to cross?? to jest start ??? czy trening ??? i co to znaczy:"niedlugo zaczynam"-bedziesz biegal cros przez najblizsze 2tygodnie czy co??
biegnij Forrest !!!
- michal derbiszewski
- Wyga
Zaczynam trening krosowy za ok 3tyg i będę go już na stałe wmontowywał w tygodniowym rozkładzie;
Już doczytałem co i jak z tym jest - dokładnie tak wyczytałem: kros to WB2 + SB; Ciekaw tylko jestem jaki średni puls osiągają inni biegacze na tego typu treningach
pozdrawiam;
Już doczytałem co i jak z tym jest - dokładnie tak wyczytałem: kros to WB2 + SB; Ciekaw tylko jestem jaki średni puls osiągają inni biegacze na tego typu treningach

pozdrawiam;
- ulka
- Zaprawiony W Bojach
Jest kros aktywny i pasywny. Na początek polecam pasywny, który się biega bez większego zaangażowania. W krosie aktywnym musimy się już wysilić i solidnie popracować na wszelkich podbiegach i zbiegach.
Przebieżki biegam żwawym tempem (nie na maksa) i raczej nie podporządkowuję się wtedy pulsowi.
Przebieżki biegam żwawym tempem (nie na maksa) i raczej nie podporządkowuję się wtedy pulsowi.
Tyskie Stowarzyszenie Sportowe
-
- Zaprawiony W Bojach
Odnawiam temat. Interesuje mnie jak powinno się biegać po krosie? Kross pasywny to wiem. Bez zbytniego zaangażowania. A jak biegać aktywnie? Czy to ma być głównie mocna praca na podbiegach (przyspieszać)? Czy po prostu trasę krosu powinno się pokonywać na czas np. 1km w 4min.? Czy po pokonaniu pętli odpoczywać czy nie?
P S Tylko Fotman nie pisz mi, że to znowu pytanie jak biegać dobrze! Jeżeli na 4200 m facet przybiega w 15:30 a ja 20:38 to dla mnie wszystko będzie dobre nawet jak się grubo pomylisz
P S Tylko Fotman nie pisz mi, że to znowu pytanie jak biegać dobrze! Jeżeli na 4200 m facet przybiega w 15:30 a ja 20:38 to dla mnie wszystko będzie dobre nawet jak się grubo pomylisz

Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot