8 marca wystartowałem w Radomskich Kazikach ( 10 km, czas to 45:15)
1)Chciałbym jednak zejść w okolice 40-41 minut tak mniej więcej do 20 czerwca kiedy jest kolejna 10stką w Radomiu. W związku z tym mam pytanie o trening, bo znalazłem taki -> http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=423
aczkolwiek nie jestem do końca pewien, czy jest on dla mnie odpowiedni. Co prawda ten bieg w Radomiu pobiegłem fatalnie taktycznie i wydaje mi się, że mogłem mieć te 44 minuty jednakże no patrząc na ten program to tam jest np 1,2 km w tempie 3:45/km. Dlatego moje pytanie brzmi : czy sprobować biegać to w takim tempie i jak wszystko będzie, to jechać dalej czy jak nie dam rady to zwiększyć to do np. 4 min/km.
2)Miałbym również pytanie związane z maratonem, bo jak cel postawiłem sobie start w maratonie trzeźwości , który odbędzie się bodajże w grudniu.
Co prawda, nie celuję w jakiś wielki wynik i chcę ten bieg po prostu ukończyć, ale marzy mi się coś poniżej 3:30. Czy więc przygotowania do 10 km pomogą mi niejako z maratonem?
Co do moich warunków fizycznych (nie wiem czy to może mieć jakiś wpływ ale podam na wypadek :p ) to 19 lat, 197/198 cm , 82-83 kg wagi.
Z góry dziękuję za udzieloną pomoc i pozdrawiam.
(Studiuję Lublina, więc jeśli ktoś też jest z tych okolic, to z chęcią skorzystam z porad gdzieś na trasie biegowej