o chodzie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rwJasiu pisze:piszczele to zmora chodziarzy tez mam z nimi problem ale zazwyczaj tylko wtedy gdy zaczynam trening w przerwi miedzy sezonami.
wykonuje te cwiczenia, na pewno pomoga
http://bieganie.pl/?show=1&cat=3&id=939
Bola cie piszczele bo mocno akcentujesz na piete i dopiero jak miesien piszczelowy sie zmeczy i przestajesz akcentowac to wtedy przestaja cie bolec piszczele. Dlatego dobra rada dla wszystkich chodziarzy ktorzy maja problemy z piszeczlami. Przestancie na sile akcentowac na piete. Stawiajcie noge normalnie luźno, lekko na piete. Nagrajcie sie na kamere i zobaczcie, ze akcent i tak bedzie i to na tyle dobry, ze zaden sedzia sie nie przyczepi. Dziala to u mnie i u moich zawodniczek wiec. Kolejna sprawa w chodzi to nauczenie zawodnika chodzenia rytmem, ale to inna para kaloszy
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
PKO
blackx2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

W niedługim czasie pogadam z kumplem żeby mnie nagrał i podeśle krótki filmik. Żadna rewelacja napewno, ale choć może ktoś oceni czy wogóle mam jakiś procent szansy by trenować czy odpuścić sobie.
rwJasiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <35'

Nieprzeczytany post

Trenowac zawsze warto, chod to dyscyplina w ktorej głownie procentuje praca a nie talent, chociaz wiadomo, ze bedzie Ci ciezej niz miałbys zaczynac w wieku juniorskim czy młodziezowym
Nie wiem jak Michał do tego podchodzi...
blackx2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

LIczy się idea walki sportowej a nie medale;) Grunt to nie być ostatnim;)
Paweł Grzonka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jasiu Jasiu co Ty prawisz ..... :)
blackx2 uwazam, ze najwazniejszym aspektem jest RADOSC ktora byc moze daje Ci chod sportowy- sport to przygoda poznanie nowych ludzi malych spolecznosci sportowych obyczajow.... uwazam ze mimo wszystko warto abys sprobowal przygotowac sie do sezonu letniego- zylka rywalizacji spelnienie a raczej realizacja postanowienia- napewno wplynie to pozytywnie na Twoja osobowosc- takie rzeczy procentuja na przyszlosc
SPORT TO PRAWDZIWA KUZNIA CHARAKTERU
Pozdrawiam i zycze sukcesow
gg 2097932 służę pomocą :)
blackx2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Musiałbym dostać licencje bez klasy sportowej, klub znajde ale i tak bede sam trenowal
oplaca sie?
w miare mozliwosci dam namiar byscie mogli mnie zobaczyc i ocenic czy cos moze ze mnie byc
blackx2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam
Wreszcie udało mi się nagrać dwa filmiki ukazujące to jak chodzę.
W miarę możliwości osądźcie jak to u mnie wygląda.
Nie zwracajcie uwagi na dźwięk, straszna dizś pogoda i te filmiki sam nagrałem. Na filmiku nr. 1 robiąc nawrót specjalnie podbiegłem by więcej czasu iść jak najbliżej kamerki.

Filmik nr. 1:
http://www.youtube.com/watch?v=T7ISRpMJFAY

Filmik nr. 2:
http://www.youtube.com/watch?v=vvJ-VW_QDa4
Paweł Grzonka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

wsio da sie zalatwic tyle ze te linki mi nie dzialaja :) wiec nie moge wyrazic swojej opinii :)
Zycze Wesolych Swiat i wytrwalosci w dazeniu do celu
gg 2097932 służę pomocą :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ