Trener roku

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
tomasz

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:Mówisz jak polityk.
Wkładasz w moje usta słowa których nie powiedziałem.

Poproś Pudziana o to, żeby poskakał przez płotki.
Teraz to w ogóle nie rozumiem, co ma to wspólnego z płotkami? :nienie: :hej:

Moje zdanie jest takie. Nie można porównywać dwóch różnych biegów (płotki – płaskie, czy 3km - 3 belki). Porównywać można tylko na podstawie kryterium, które wynika równosilnie z jednej, jak i drugiej konkurencji. Lecz przecież płotki mają inne komponenty, z których złożony jest końcowy wynik, niż biegi płaskie. Tak więc zawsze kryterium będzie wybiórczo uwzględniało jedne składowe, a inne pomijało. Wszystkich oczywiście uwzględnić się nie da, bo rzecz jasna, są one inne.
Według mnie najbardziej wartościowe są dwa kryteria. Procent z rekordu świata, lub miejsce w tabelach IAAF na koniec sezonu.
PKO
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

1. konkurencja nazywa się bieg przez plotki a nie skakanie przez płotki ;)

2. jaki ma sens aby trener który szkoli super płotkarza miał udowadniać swoją wyższość trenując sprintera czy średniaka?

Znowu wątek robi się laicki...

Płotki są dużo trudniejsze niż sprint czy średnie. A belki to już naprawdę szacuneczek.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:
Płotki stanowią istotny element treningowy ale w Polsce a Polska jak wiadomo nie jest w światowej elicie biegowej (poza płotkami właśnie i czasmi biegami średnimi) więc przykład jest słaby.
Bez kitu..... przecież gwiazdy światowego sprintu w elementach treningu mają płotki i to sporo i jest to naprawdę ciężka robota.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ