Korzystanie z bieżni
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Powoli zbliża się okres zimowy a warunki pogodowe nie zawsze sa przyjemne do biegania, więc moje pytanie : czy korzystanie z bieżni stacjonarnej może zastąpić trening biegowy i czy jest w dużym procencie odzwierciedleniem biegania w terenie???
- Krzysztof Janik
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Jeśli zamontujesz sobie wielki telebim z przewijającym się krajobrazem to myślę że takmiro24 pisze:Powoli zbliża się okres zimowy a warunki pogodowe nie zawsze sa przyjemne do biegania, więc moje pytanie : czy korzystanie z bieżni stacjonarnej może zastąpić trening biegowy i czy jest w dużym procencie odzwierciedleniem biegania w terenie???

- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Praca jest podobna tyle, że na bieżni można osiągnąć dużo większe prędkości przy mniejszym zmęczeniu gdyż bieżnia sama przesuwa twoją nogę w tył i odciążone zostają mięśnie dwugłowe i pośladkowe. Dlatego biegając przez dłuższy okres na bieżnie należy pamiętać, aby wykonywać dodatkowo ćwiczenia siłowe na te partie mięśni. Pozatym warto też ustawić 2-3 stopnie nachylenia, żeby wysiłek był bardziej adekwatny do tego, który wykonujemy na normalnym podłożu
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl