wlasnie tekst poprawilem wg Twoich zalecen
Odnosnie wskazowek treningowych udalem sie do bioenergetyka wysilku fizycznego prof. zw. dr hab. Jana Jaszczanina i zapytalem sie jak czesto mozna tego typu bodziec stosowac odpowiedz padla ze raz na 3 dni, taka sama wersje potwierdza dr Krupecki- tyle, ze dotyczy sie to wioslarzy ale oni mimo ze plyna niecale 6 minut tez bazuja na 30 minutowym treningu opierajacym sie o dane z MLSS, to samo powiedzial mi mgr M Kolbowicz- tez wioslarz akt rek swiata mistrz swiata itd i na tym tescie bazuja tez swiatowej klasy kolarze o czym wielokrotnie pisal TOMPOZ
Jezeli ktos bedzie szukal nowego bodzca albo rozwiazania to napewno wyciagnie wnioski z tego tekstu itd
CHCIALBYM DODAC ZE MOJE KONSULTACJE POPRZEDZONE BYLY OCZEKIWANIEM NA DR KRUPECKIEGO OK 2 godzinnym HEHE pozniej udalem sie do samego zawodnika ktory bazuje na tym tescie- w sumie to on najpierw mi o nim powiedzial- mowac ze test Zoladzia to ..... niemiarodajny jest

kiedy zebralem juz cale informacje poszedlem do prof od bioenergetyki i takie tam

chyba najbardziej zadowolona osoba z tego ze podzielilem sie z nia ta wiedza byl Michal Jarosz- bo jak malo kto wie ze FIZJOLOGIA JEST ROWNA DLA WSZYSTKICH
FREDZIO ZAPYTAJ SIE MICHALA JAKIE ON ZAUWAZL BONUSY Z PRACY NA TYM TESCIE- ja juz wiem jakie bo u moich chodziarzy sa identyczne co u jego biegaczy

MOJE WNIOSKI Z MLSS
Wprowadzilem to swoim zawodnikom po HMPJ 2007 TYLE ZE CHODZIARZOM i efekty byly nastepujace w pierwszym starcie pobil zyciowke z hali 2 miesiace wczesniej na 5km 22.01 HMPJ miting w Zaniemyslu w kwietniu 10 km 44,13 z tym ze pierwsze 5 km 22,24 drugie 5km 21,49 widac ze bije rekord zyciowy z zeszlego sezonu na 10km 44,58 i po drodze na drugiej czesci dystansu bije zyciowe z hali na 5km (w ogole to byla jego zyciowa z hali jak i z szosy).
widac ze poszedl asekuracyjnie ale trening MLSS ZDAL REWELACYJNIE EGZAMIN- wg mnie TAK
Spada LA i Rosna V PROGU IAT

Jezeli FREDZIO sobie tego zyczysz moge Ci wlepic oczywiscie po angielsku konfrontacje testu MLSS z innymi wyznaczajacymi IAT- niestety inne wypadaja bladziutko przy tym I TO BYLY ROBIONE BADANIA NA BARDZO DUZEJ GRUPIE BIEGACZY USA
JA NIE NAKAZUJE STOSOWANIA TEGO MLSS TYLKO WYRAZAM SWOJ POGLAD ZE WG MNIE i nie tylko MNIE JEST OWIELE LEPSZY NIZ BAZOWANIE NA TESCIE ZOLĄDZIA itd I AKTUALNIE NIE MA BEZPIECZNIEJSZEJ METODY NA WYZNACZENIE BEZPIECZENSTWA TRENINGU TLENOWEGO.
POZATYM W PIERWOTNYM ARTYKULE PANA ZDANOWICZA I KLUSIEWICZA JEST WZMIANKA O BADANIACH I DANYCH UZYSKANYCH PODCZAS BADANIA BIEGACZY (mala liczba)- wiec przeczytaj uwaznie to co wlepiasz na stronke

PS NA CV ZAWSZE SIE PRZYDA

APROPO ARTYKULoW to jak ktos pisze np o masazu czy oczyms tam to powinno sie na koncu w tabelce podac WSKAZANIA I PRZECIWWSKAZANIA a nie tylko to dobre i robic reklame autorowi... kazdy wie o jaka klinike chodzi.
FREDZIO- jak zmienisz wg wlasnego uznania to mozesz wlepic wersje mi to nie przeszkadza tylko dodaj tam KOREKTA BY FREDZIO

LEPIEJ SKUPMY SIE NA KORZYSCIACH PLYNACYCH Z TEGO MLSS A NIE NA WRZAWIE- jezeli sobie zyczysz jutro przeprowadzam ten test zawodnikom to moge Ci tzn NA FORUM WRZUCIC UZYSKANE WYNIKI i porownac je z uprzednim Testem.
Roznica jest taka miedzy nami ze ja go juz praktykuje a niektorzy nigdy go nie przeprowadzili a spekuluja. Jak to mowia zeby sie przekonac czy grzyb jest trujacy trzeba go najpierw posmakowac- JA GO WLASNIE SMAKUJE- narazie jest zjadliwy i calkiem smaczny

W PEWNYM FRAGMENCIE TEkSTU JEST WYRAZNIE NAPISANE ZE MLSS WYDAJE SIE BYC WLASCIWY... kto to znajdzie??

Pozdrawiam mojego ZAGORZALEGO FANA