TŻ3

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Bartas91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

MichalJ pisze:Bartas moze pasuje zrobic test na hrmax?? Zeby potwierdzic to twoje 210 albo ewentualnie skorygowac zakresy
Jeśli chodzi o to Hrmax to faktem jest to że może być ono nie prawidłowe ponieważ złapałem je podczas biegu na 4km po plaży...więc podczas testu na Hrmax(1500m)myślę że mógłbym złapać troszke wyższe.

Po drugie w tym roku byłem na obozie zimowym z piłkarzami w Zakopanem i wiele biegaliśmy po górach. Góry i chęć pokazania że jestem najwytrzymalszy :ble: bardzo mnie mobiliozowały dlatego biegłem zawsze pierwszy w dodatku przed czołówką i przybiegałem zawsze o kilka minut szybciej niż pozostali. Miałem także podczas tych biegów na sobie wtedy sporttester i gdy biegłem np. 9km do Doliny Chochołowskiej po kilkunastu minutach przyspieszyłem do tętna wysokości 195-200 i potrafiłem przebiec tak reszte dystansu(ponad 20minut)

Po trzecie przed obozem zimowym trener zrobił nam test Coopera w którym oczywiście byłem pierwszy...ale wynikiem testu(w metrach) nie ma się co chwalić :ble: ponieważ popełniłem błąd taktyczny i początek pobiegłem za szybko...ale pamiętam że podczas tego biegu potrafiłem przez około 2-3min utrzymać tętno rzędu 201-203 a to wszystko w sumie pasowałoby do tego mojego wysokiego Hrmax

AAA jeszcze chciałem dodać że biegałem zawody 3XBieg po plaży potem eliminacje do OOM i samo OOM :hej: i utrzymywałem to tętno bez problemu...tyle że wtedy nie miałem takiej wytrzymałości tlenowej jak teraz :oczko:

Myśle że jakoś wytłumaczyłem :oczko:

A jeśli chodzi o prędkość 170(81%) powinien być to mój próg tlenowy ponieważ zrobiłem ten test metodą Bartosha i właśnie tak mi wyszło że przy tej prędkości nie następuje jej spadek
PKO
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bartas91 pisze: A jeśli chodzi o prędkość 170(81%) powinien być to mój próg tlenowy ponieważ zrobiłem ten test metodą Bartosha i właśnie tak mi wyszło że przy tej prędkości nie następuje jej spadek
Uprzejmie informuje, iz nie jest to moja metoda. Jakis czas temu zdalem relacje z przeprowadzenia testu, ktorego opis przedstawil na forum Ryszard.

Pozdro, jak mawiaja mlodzi&gniewni,

Bartek
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

TO bylo troche dawno temu.
Proponuje zrobic ci test na hrmax, bedziesz wiedzial wtedy wszystko i w dodatku bedziesz mogl zobaczyc jak zmineia ci sie hrmax w treningu.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ