Bieganie + siłownia, jak rozłozyć
-
- Rozgrzewający Się
Cześć, mam mały dylemat, chodzę na siłownię 2 razy w tygodniu i teraz chcę dorzucić do tego bieganie, gdyż za jakiś czas czeka mnie egzamin praktyczny na sędziego piłkarskiego. Będę biegał 3/4 razy w tygodniu i moje pytanie brzmi, czy biegać w dni wolne od siłowni, czy też to połączyć i 2 razy w tygodniu biegać po siłowni, tak, żeby mieć co drugi dzień całkowicie wolny od trenigu. Pasowałby mi to bardziej, ze względu na oszczędność czasu, ale z drugiej strony jeśli bieganie w dni wolne od siłowni dałoby mi lepsze rezultaty, to też mógłbym tak robić. Która opcja jest lepsza, czy też może to wszystko jedno ?
Jeśli Ci zależy na łączeniu w jednym dniu, to rób najpierw trening biegowy a później siłownia. Chciaż z pukntu widzenia kulturystyki robi się ineczej, ale podejrzewam, że na bieganiu zależy Ci bardziej.
Jednak efektywniej byłoby nie robić w jedym dniu dwóch różnych treningów. Przeplatanie da większy efekt pod kątem całości.
Jednak efektywniej byłoby nie robić w jedym dniu dwóch różnych treningów. Przeplatanie da większy efekt pod kątem całości.