Proszę o rady.

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
zir
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki. Chyba tak zrobię (sprawdzę sobie czas na 600m). Ale trochę kiepsko ze znalezieniem prostego terenu, będzie raczej trochę pofałdowany.
Biegać już zaczęłam - z górki małe odcinki co drugi dzień raczej wolno. Wczoraj zrobiłam sobie wyścig ze znajomym na 200 m 2x, ale też w dół.
Dzięki wszystkim za rady, zostało mi chyba tylko wprowadzenie ich całkowicie w życie i systematyczne bieganie.
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego biegania. :hejhej:
PKO
maciej4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czesc gram w piłke nozną i chciałbym poprawic szybkosc czyli start do piłki itd ogólnie byc szybszym podajcie mi jakies cwiczenia które mogłby mi w tym pomóc....
zir
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Musisz chyba założyć nowego posta, bo tego już chyba nikt nie czyta.
zir
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chcę Wam podziękować. Udalo mi się zdać egzamin. Ponieważ jednak była to cala seria ćwiczeń w dość krotkich odstępach czasu, to teraz odczuwam skutki. Moje pytanie - co teraz powinnam zrobić, aby jak najszybciej organizm doszedł do siebie (wszystko mnie boli, jakbym była chora na grypę i nie mam na nic siły). Czy to przetrenowanie?
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Prysznic zimny na przemian z ciepłym.

Spacery po kilkanaście km.

Dieta

Sen.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
zir
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy możesz przybliżyć temat diety (zapewne chodzi o duże ilości białka i witamin)? Mam straszną ochotę na czekoladę w dużych ilościach - jeść, czy powstrzymywać się?
Po jakim czasie rozpocząć znowu taki trening, jak do tej pory?
Z góry dzięki.
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratulacje, zir...
Co do diety, to z pewnoscia znajdziesz cos w tym miejscu:
http://www.bieganie.pl/zdrowie/index.html
Dzial "Odzywianie", choc nie tylko.

Boli wszystko, bo nie bylas przygotowana az na takie obciazenia.
http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... light=doms

Jak nie masz w planie schudnac, to bym nie opieral sie pokusie i zjadl ta czekolade bez wielkiego poczucia winy. Jakas nagroda za wyrzeczenia treningowe sie nalezy :hejhej:

Moze napiszesz co chcesz dalej poczac z bieganiem? W dalszym ciagu interesuje Cie 600 metrow, czy moze inny dystans?

Udanej regeneracji,

Bart
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jedz co chcesz, słuchaj się organizmu- on ma rację, że chce czekolady (indeks glikemiczny czy jakoś tak).

A prysznic to oczywiście na nogi.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
tomasz

Nieprzeczytany post

Co tam indeks glikemiczny - ja czasami po treningu zjadam całą na raz i jest mi od razu lepiej. Rozmawiałem z kimś, kto się szykuje na 100m na 4:10/km. Mówi, że wszytsko je. Co mu się zachce. Nawet golonkę, czy boczek.

Ja sobie wymyśliłem, że nie będę jadł mięsa. Najwyżej raz w tygodniu rosół i kawałek kurczaka. Oraz w tygodniu jak będzie coś na obiad. I po czasie się okazało, że w okolicach paznokci robią mi sie zadziory. A na mleko rzucałem sie jak koń na owies. Białka mi brakowało :bum: Zacząłem normalnie sobie jeść i wszystko wróciło do normy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ