Zajęcia grupowe lub klub

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
koruneru
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, mam pytanie gdzie szukać klubu lub zajęć grupowych z biegania. Większość inicjatyw jest nastawiona na większe miasta. Czy jest coś poza biegam bo lubię inicjatywą ? Gdzie szukacie ludzi do grupowego biegania, stworzenia społeczności itp ? Najbardziej by mnie interesowało wszystko w Częstochowie aby było lub jego okolicach.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
sultangurde
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Jako, że padło moje miasto to pozwolę sobie odpowiedzieć.
Jest tu kilka grup biegowych: BBL w poniedziałki na stadionie, Parkrun w soboty i mega fajna społeczność, Grupa biegowa DRT biega co wtorek o 18:15 na stadionie, grupowe zajęcia ma też w parku pod Jasną Górą zorganizowane zajęcia grupa biegowa Jest Lepiej (nie pamiętam dnia). Są też najbardziej znani Zabiegani, ale nic nie wiem o tym czy mają jakieś inicjatywy, poza organizacją Biegu Częstochowskiego. Najnowsze newsy mówią, że stadion na Dąbrowskiego ma być w pełni wyremontowany i podany atestowi PZLA w latach 2025-2026.
Blog: viewtopic.php?f=27&t=60020
Komentarze: viewtopic.php?f=28&t=60021
2024 [M40] 18:41//40:12//1:31:02
KRS
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

cześć,

Jest Lepiej Run Team - środy 19:00 w Lasku Aniołowskim (sezon wiosenno-letni). Najlepiej sprawdzić na FB - czasami odwołują zajęcia (pogoda).

Zabiegani z tego co wiem, to tylko czasami organizują treningi po trasie Biegu Częstochowskiego.

@koruneru jaka dzielnica?
koruneru
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

@KRS Dzielnica każda wchodzi w grę a nawet mogą być okolice Częstochowy.
zukote1991
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć! W Częstochowie też nie jest łatwo znaleźć regularne grupy biegowe poza większymi inicjatywami. Warto jednak sprawdzać lokalne wydarzenia na Facebooku (np. grupy typu "Biegacze Częstochowa" albo ogłoszenia w lokalnych centrach sportowych). Czasem też spontanicznie organizują się mniejsze grupy przez parki lub przy okazji biegów miejskich. Możesz też spróbować zaproponować wspólne bieganie tutaj na forum – może ktoś z okolicy się odezwie!
ODPOWIEDZ