Gorączka po treningu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
milka_xcx
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 58:57
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Z badań wyszło to i owo, ale na razie nie wiadomo, czy mogło to być powodem tych stanów podgorączkowych, muszę odbyć jeszcze kilka badań. Dałem sobie w lutym urlop od biegania, jeśli wszystko będzie ok, to od marca wrócę :)
New Balance but biegowy
hipis_1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:27

Nieprzeczytany post

Dzisiaj odbyłem najdłuższy bieg w życiu, 23,6km, i większość dystansu biegło mi się dość dobrze. Potem zacząłem jednak czuć zmęczenie w nogach, a pod koniec 10 minut biegu miałem pod górkę z przewyższeniem 30m. Po skończonym treningu jestem mocno zmęczony i właśnie też mam stan podgorączkowy. 3 godziny po biegu wskazanie 37,8. Czy to potreningowo, to okaże sie wieczorem, albo jutro w dzień, ale zakładam, że tak. Zastranawiam się, czy gdybym nie biegł w wiatrówce, to lepsze chłodzenie organizmu by coś zmieniło.
Gdy kiedyś pierwszy raz przebiegłem jakieś 15km, też miałem uczucie stanu podgorączkowego. Nie pamiętam czy mierzyłem i ile wskazał termometr.
PoczątkującySportowiec
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy rozumiem ale zrobiłeś sobie luty wolny od treningów ze względu na chorobę i 2 marca pobiegłeś najdłuższy bieg w życiu ?
milka_xcx
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 58:57

Nieprzeczytany post

PoczątkującySportowiec pisze: 03 mar 2025, 14:12 Nie wiem czy rozumiem ale zrobiłeś sobie luty wolny od treningów ze względu na chorobę i 2 marca pobiegłeś najdłuższy bieg w życiu ?
Niestety źle zrozumiałeś, bo to nie ja pisałem powyższy post :) Ja dzisiaj wracam do biegania i chcę sobie przebiec ok. 6 kilometrów i zobaczę, co z tego będzie ;).
ODPOWIEDZ