Maraton w Pradze

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
LovelyRita
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47 minut
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim :) Jestem tu nowa, więc przepraszam jeśli powtórzę jakieś pytanie. W razie czego proszę o przekierowanie do innego wątku i usunięcie mojego, coby nie zaśmiecał forum.

W przyszłym roku zamierzam przebiec swój pierwszy maraton. Nawiasem mówiąc będą to moje pierwsze zawody w ogóle. Trochę zaczynam już to przeżywać (wiem, wiem, jeszcze bardzo dużo czasu zostało, ale mimo to) :D Zaczęłam się zastanawiać czy na maratonie można się zgubić? W sensie nie wiedzieć w którym kierunku należy pobiec, pomylić trasę i zostać przez to zdyskwalifikowanym. Czy raczej wszystko jest oczywiste? Skoro bierze w nim udział kilka tysięcy biegaczy to mam nadzieję, że zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie biegł moim tempem, a ja w razie czego będę mogła biec za tą osobą haha ;) I jeszcze kwestia pakietu startowego - będzie można go odebrać w dniu maratonu? Nie będzie mi się uśmiechało jechać do Pragi tylko w celu odebrania go, dajmy na to, miesiąc przed startem. Może napiszą na stronie internetowej o takich szczegółach, ale póki co zapisy na bieg nawet nie ruszyły.

Z góry dzięki za odpowiedź na moje (pewnie) bezsensowne pytania :)
PKO
dziki_rysio_997
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:42
Życiówka w maratonie: 2:47:03

Nieprzeczytany post

Cześć!

Na tak dużym maratonie szanse na zgubienie są prawie zerowe, wręcz trzeba by było się postarać. I na takim biegu pewnie cały czas będziesz miała zawodników w pobliżu lub co najmniej w zasięgu wzroku. Kompletnie bym się tym nie przejmował. Zgubić to się można ewentualnie na jakimś przełaju po lesie, gdzie startuje 100 osób, trasa jest źle oznaczona i akurat nikt nie biegnie w okolicach Twojego tempa. ;)
Pakiet na takich zawodach prawie zawsze można odebrać w dniu biegu czy dzień przed, ale śledź informacje organizatora i nie zostawiaj tego na 15 minut przed startem żeby oszczędzić sobie nerwów. :)

Generalnie myślę, że nie masz się co martwić. Powodzenia!
10k: 35:42 | M: 2:47:03
LovelyRita
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47 minut
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedź. Jestem już spokojniejsza :)
I tak, oczywiście będę śledzić info na bieżąco, w razie czego ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ