Czy wie ktoś może na ile organizatorzy przeszacowali długość trasy? Miało być 4200 ale subiektywnie i GPSowo wydaje się że było tylko 4000. Pytam się z ciekawości bo to, że nie pobiegłem tego w tempie jaki podają w wynikach jestem pewnym na 200%.
Swoją drogą to ktoś wziął prawdopodobnie za ten pomiar pieniądzę i walnąć się na takiej krótkiej trasie o 200 metrów to trzeba mieć talent...
Warszawa Biznes Run 2017
- bezuszny
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:51
- Życiówka w maratonie: 3:13:48
Mój Polar pokazał dokładnie 4.00km, więc myślę, że masz rację. Potwierdza to też moje tempo - nie byłbym w stanie osiągnąć przy obecnej formie takiego czasu, gdyby trasa faktycznie miała 4.2 km.michalp pisze:Czy wie ktoś może na ile organizatorzy przeszacowali długość trasy? Miało być 4200 ale subiektywnie i GPSowo wydaje się że było tylko 4000. Pytam się z ciekawości bo to, że nie pobiegłem tego w tempie jaki podają w wynikach jestem pewnym na 200%.
Swoją drogą to ktoś wziął prawdopodobnie za ten pomiar pieniądzę i walnąć się na takiej krótkiej trasie o 200 metrów to trzeba mieć talent...
Ponoć na Półmaratonie w Pile też się pomylili, więc to wcale nie taki rzadki problem. :D
5 - 19:20 (Amsterdam, 17.10.2020)
10 - 39:51 (Leiden Marathon, 10.10.2021)
HM - 1:29:27 (Berliner Halbmarathon, 03.04.2022)
M - 3:13:48 (Rotterdam Marathon, 24.10.2021)
10 - 39:51 (Leiden Marathon, 10.10.2021)
HM - 1:29:27 (Berliner Halbmarathon, 03.04.2022)
M - 3:13:48 (Rotterdam Marathon, 24.10.2021)
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Co roku jest inny dystans, do tych 4,2 można podchodzić z humorem. Najlepiej było kiedyś(dwa lata temu?) przy starcie z placu teatralnego, gdzie ktoś zachachmęcił jakieś słupki na karowej, wszyscy wcześniej wracali niż powinni i dystans wyniósł 3,4 km. Wszyscy byli zdziwieni(przynajmniej pierwsze zmiany), że meta jest tak szybko.
W tym roku co ciekawe pierwszy raz strefa zmian była za metą i w związku z tym pierwsza zmiana była najdłuższa a ostatnia najkrótsza (zazwyczaj na takich imprezach jest na odwrot). Ale to miało znaczenie tylko wtedy, gdy ktoś się nastawiał na wynik i szukał metody na jak najlepsze rozstawienie swojej ekipy tzn. najwolniejszy powinien biec najkrócej. wtedy było zdziwienie , zwłaszcza jak ktoś trafił do strefy zmian najdalej umieszczonej od startu
Ogólnie jeżeli ktoś patrzy pod kątem swojego rezultatu to wbr nie jest imprezą dla niego. W tej sztafecie chodzi o co innego.
A dystans o dziwo w tym roku rzeczywiście chyba równe 4km.
W tym roku co ciekawe pierwszy raz strefa zmian była za metą i w związku z tym pierwsza zmiana była najdłuższa a ostatnia najkrótsza (zazwyczaj na takich imprezach jest na odwrot). Ale to miało znaczenie tylko wtedy, gdy ktoś się nastawiał na wynik i szukał metody na jak najlepsze rozstawienie swojej ekipy tzn. najwolniejszy powinien biec najkrócej. wtedy było zdziwienie , zwłaszcza jak ktoś trafił do strefy zmian najdalej umieszczonej od startu

Ogólnie jeżeli ktoś patrzy pod kątem swojego rezultatu to wbr nie jest imprezą dla niego. W tej sztafecie chodzi o co innego.
A dystans o dziwo w tym roku rzeczywiście chyba równe 4km.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie no wiadomo. WBR to nie impreza na wyniki ale mimo wszystko ktoś ten pomiar robi i 200m na 4km to jak 2km na maratonie :D
To juz lepiej wogóle napisać dystans około 4km i z głowy. Albo niech poproszą kogoś żeby na rowerze przejechał byle jak i będzie dokładniej i pewnie za darmo.
To juz lepiej wogóle napisać dystans około 4km i z głowy. Albo niech poproszą kogoś żeby na rowerze przejechał byle jak i będzie dokładniej i pewnie za darmo.