Pierwsze Mistrzostwa Grupy Trójmiejskiej

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
krzysiekk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:49
Życiówka w maratonie: 2:59:44

Nieprzeczytany post

Na przełomie lipca i sierpnia (31 lipiec - 1 sierpień) w Gdańsku odbędzie się ciekawa impreza dla biegaczy amatorów.

Grupa Trójmiejska organizuje dwudniową imprezę biegową, czyli wspomniane w tytule "Pierwsze Mistrzostwa GT" Ponieważ nie chcemy ścigać się wyłącznie we własnym towarzystwie zapraszamy sympatyków GT oraz znajomych z forum. Przykładowo, będziesz w Trójmieście lub okolicach, strasznie się nudzisz, przydź, wystartuj albo chociaż pokibicuj.
Prawdopodobnie w mistrzostwach wystąpi jeden zawodnik zagraniczny, co spowoduje, że zawody będą miały rangę mistrzostw międzynarodowych.

Program mistrzostw GT przedstawia się następująco:

Dzień 1 (sobota 31 lipca) - BIEG PRZEŁAJOWY
Bieg przełajowy będzie rozgrywany na pętli o długości 1km (dokładnie 1005 metrów zmierzone przez Karola licznikiem rowerowym). Do pokonania będą cztery okrążenia.
Spotykamy się o godzinie 9:15 przed głównym wejściem na AWF Gdańsk (mapa z zaznaczonym punktem zbiórki znajduje się kilka wiadomości poniżej), skąd udajemy się na miejsce startu. Tam odbędzie się rozgrzewka.
Bieg rozpocznie się o godzinie 10:00.
Oficjalna prezentacja zwycięzców i wręczenie dyplomów przewidziane są w niedzielę na zakończenie mistrzostw.

Dzień 2 (niedziela 1 sierpnia) - BIEGI NA STADIONIE
Drugiego dnia mistrzostw spotykamy się przed głównym wejściem na gdański AWF i punktualnie o 16:00 wyruszamy na stadion lekkoatletyczny.
Tam będzie około pół godziny na rozgrzewkę i zapisy.
Od 16:40 będą rozgrywane konkurencje biegowe. Odbędą się trzy biegi:
Godzina 16:40 - 1500 metrów kobiet (3 i 3/4 okrążeń stadionu)
Godzina 17:00 - 1500 metrów mężczyzn (3 i 3/4 okrążeń stadionu)
Godzina 17:30 - 5000 metrów kobiet i mężczyzn (wspólny start, 12 i 1/2 okrążeń stadionu)

Po zakończeniu ostatniego biegu przejeżdżamy samochodami (lub rowerami) w przepiękne okolice leśniczówki Gołębiewo (mapa z opisem dojazdu znajduje się kilka wiadomości poniżej). Zapewniamy miejsca w samochodach osobom bez transportu. Tam około 18:30 nastąpi zakończenie i podsumowanie mistrzostw, czyli: prezentacja zwycięzców, wręczanie dyplomów oraz losowanie nagród wśród wszystkich uczestników dwudniowych zmagań. Po zakończeniu części oficjalnej (ok 19:00) rozpoczynamy imprezę z grillowaniem. Zapraszamy zawodników i kibiców z osobami towarzyszacymi (z rodziną, dziewczyną, chłopakiem, narzeczoną/ym). Jedzenie i picie składkowe, niech każdy coś kupi lub przygotuje (ale jeżeli nie będzie miał to niech się nie przejmuje i też przychodzi!).

O czym należy wiedzieć (nazwijcie to regulaminem):
1. Nie ma wpisowego.
2. Ponieważ stawiamy na dobrą zabawę a nie sportowy wyczyn, nie przewidujemy nagród dla najlepszych.
3. Wszyscy startujący otrzymają ładny dyplom.
4. Można startować jednym, dwóch lub wszystkich trzech biegach.
5. Chętnych spoza Trójmiasta proszę o zgłaszanie się mailem do Masiulisa (masiulis@wp.pl) lub do mnie (krzysiek@digimer.pl). Podając: imię, nazwisko, miasto lub klub oraz nick z forum.
6. Nie będzie pryszniców.
7. Na wszystkich biegach będzie woda niegazowana w plastikowych kubkach
8. W trakcie mistrzostw organizujemy zbiórkę pieniędzy na leczenie Basi Szlachetki. Zbiórkę poprowadzi Kazig.

Krzysiek i Masiulis z "Grupy Trójmiejskiej"

(Edited by krzysiekk at 8:47 pm on July 30, 2004)
[url=http://www.biegajznami.pl/GT]forum Grupy Trójmiasto[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Strona GT[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=13&Itemid=21]GT Challenge 2007[/url]
PKO
krzysiekk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Garść kolejnych informacji.

Drugiego dnia mistrzostw spotykamy się przed głównym wejściem na gdański AWF i punktualnie o 16:00 wyruszamy na stadion lekkoatletyczny.
Tam będzie około pół godziny na rozgrzewkę i zapisy.
Od 16:40 będą rozgrywane konkurencje biegowe. Odbędą się trzy biegi:
Godzina 16:40 - 1500 metrów kobiet (3 i 3/4 okrążeń stadionu)
Godzina 17:00 - 1500 metrów mężczyzn (3 i 3/4 okrążeń stadionu)
Godzina 17:30 - 5000 metrów kobiet i mężczyzn (wspólny start, 12 i 1/2 okrążeń stadionu)

Po zakończeniu ostatniego biegu przejeżdżamy samochodami (lub rowerami) w przepiękne okolice leśniczówki Gołębiewo. Zapewniamy miejsca w samochodach osobom bez transportu. Tam około 18:30 nastąpi zakończenie i podsumowanie mistrzostw, czyli: prezentacja zwycięzców, wręczanie dyplomów oraz losowanie nagród wśród wszystkich uczestników dwudniowych zmagań. Po zakończeniu części oficjalnej (ok 19:00) rozpoczynamy imprezę z grillowaniem. Zapraszamy zawodników i kibiców z osobami towarzyszacymi (z rodziną, dziewczyną, chłopakiem, narzeczoną/ym). Jedzenie i picie składkowe, niech każdy coś kupi lub przygotuje (ale jeżeli nie będzie miał to niech się nie przejmuje i też przychodzi!).

Post na początku tematu uaktualniony o powyższe informacje.

(Edited by krzysiekk at 6:36 pm on July 25, 2004)
[url=http://www.biegajznami.pl/GT]forum Grupy Trójmiasto[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Strona GT[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=13&Itemid=21]GT Challenge 2007[/url]
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Równolegle z imprezą odbędzie się zbiórka pieniędzy dla Basi Szlachetki.

Na imprezie będzie krążyła puszka, do której będzie można wrzucać pieniądze. Mnie w sobotę najprawdopodobniej nie będzie, więc jeśli ktoś będzie tylko w sobotę i chce wspomóc akcję pomocy dla Basi Szlachetki to proszę niech da pieniądze Karolowi (Masiulisowi), Wrzucimy je do puszki w niedziele. Po imprezie pieniądze zostaną policzone i wpłacone przelewem na konto polskie Banku Spółdzielczego w Oławie.

Dziękuje
krzysiekk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To już chyba ostatnie informacje.

1. Sobotni bieg przełajowy będzie rozgrywany na pętli o długości 1km (dokładnie 1005 metrów zmierzone przez Karola licznikiem rowerowym). Do pokonania będą cztery okrążenia.

2. Mapy dojazdu do miejsc gdzie będziemy się spotykać.

Poniżej mapka dojazdu na Gdański AWF z oznaczonym miejscem spoktania:

Obrazek

Poniżej mapka dojazdu na niedzielną imprezę na zakończenie mistrzostw:

Obrazek

3. Nie spóźniajcie się, bo na miejsce startu wyruszamy sprzed AWFu punktualnie o godzinie 9:15.
Jeżeli ktoś się spóźni, to niech idzie tam, gdzie zawsze wchodzimy do lasu i po pewnym czasie wszystkich zobaczy.
Podobnie w niedzielę, na stadion wyruszamy z miejsca spotkania punktualnie o godzinie 16:00.

4. Prognoza pogody na pierwszy dzień mistrzostw (sobota godzina 9:00):
Temperatura 22C, zachmurzenie małe, wiatr słaby. Czyli piękny letni poranek. Pogoda wymarzona do biegania!
Na drugi dzień mistrzostw (niedziela o 16-tej):
przewidywana temperatura ok 19C, zachmurzenie małe, możliwe niewielkie przelotne opady deszczu.

Do zobaczenia na mistrzostwach!
Życzę życiowej formy i dobrej zabawy.
Awatar użytkownika
rono
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratuluję! Szykuje się wspaniała impreza. Szkoda, że nie będę z Wami. Powodzenia!

(Edited by rono at 9:47 pm on July 30, 2004)
krzysiekk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam was!

Pierwszy dzień Mistrzostw GT za nami.

Przedstawiam wyniki biegu terenowego w Lesie Olwiskim.
Dystans 4020 metrów (4 okrążenia po 1005 metrów).
Trasa trudna technicznie (ścieżka leśna, miejscami piaszczysta z długimi podbiegami i zbiegami).

Klasyfikacja ogólna
[font=courier]
                                       m i ę d z y c z a s y
miejsce Imię     Nazwisko      czas    1 okr   2 okr   3 okr
1       Jarek    Rychert       0:16:22 0:04:12 0:08:23 0:12:36
2       Darek    Brzeziński    0:16:38 0:04:12 0:08:22 0:12:35
3       Mariusz  Wieliński     0:21:07 0:05:15 0:10:37 0:16:01
4       Grzesiek Panasiuk      0:21:09 0:05:39 0:11:07 0:16:36
5       Leszek   Porowski      0:21:27 0:05:47 0:11:11 0:16:38
6       Andrzej  Tarłowski     0:22:08 0:05:43 0:11:12 0:16:46
7       Ania     Misztal       0:22:12 0:05:45 0:11:10 0:16:45
8       Ewa      Stelmasiewicz 0:23:57 0:05:46 0:11:45 0:17:50
[/font]

Wśród kobiet triumfowała Ania, drugie miejsce zajęła Ewa.

Poniżej sporo zdjęć, w sumie ponad 1 megabajt, więc mogą się długo ładować za pierwszym razem.

Obrazek
Zdjęcie wszystkich zawodników i sędziego zawodów (Masiulisa), który siedzi na samej górze.
Poniżej od lewej: Jarek "Kazan", Ewa, Ania, Leszek, Grzesiek.
Jeszcze niżej od lewej: Andrzej, Darek "DaB" i Mariusz.

W czasie rozgrzewki udało mi się sfotografować wszystkich z bliska.

Obrazek
Andrzej

Obrazek
Ania

Obrazek
Darek (podskakiwał, więc wyszedł nieostro)

Obrazek
Ewa (schowała ręce z tyłu)

Obrazek
Grzesiek

Obrazek
Jarek

Obrazek
Leszek

Obrazek
Mariusz

Obrazek
Karol (sędzia główny)

Obrazek
Ja zrobiłem sobie zdjęcie nieco później...
Wróćmy do biegu.

Obrazek
Rozgrzewka, niestety wystartowali tak szybko, że nie zdążyłem zrobić zdjęcia.

Obrazek
Śmiga Ania, na zakręcie Ela, tuż za nimi Andrzej

Obrazek
To jest początek pętli....

Obrazek
... a to jej koniec.

Obrazek
Pierwszy na metę wbiegł Kazan, który po ataku na ostatnim okrążeniu wyprzedził prowadzącego
od początku DaB-a (2-gie miejsce).

Obrazek
Trzeci był Mariusz, który o kilka metrów wyprzedził Grześka.

Obrazek
Piąty na mecie zameldował się Leszek.

Obrazek
Szósty był Franek, tuż za nim na metę wbiegła Ania.

Obrazek
Niedługo potem na mecie pojawiła się Ewa, dla której były to pierwsze zawody w życiu.

Obrazek
Najszybsi mężczyźni: DaB, Kazan (z wieńcem) i Mariusz.

Obrazek
Najszybsze kobiety: Ewa i Ania (z wieńcem)

Teraz drodzy uczestnicy kolej na was. Piszcie jak to było...

(Edited by krzysiekk at 5:39 pm on July 31, 2004)

(Edited by krzysiekk at 5:41 pm on July 31, 2004)
Olek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Było fantastycznie  - jestem pod wrażeniem. Oglądając zdjęcia z sobotniego biegania trudno było nie odczuć pozytywnych wibracji. Dzisiaj miałem okazję doświaczyć tego bezpośrednio - dzieje się coś bardzo fajnego w GT. Żałuję, że sam nie biegałem.

Zrobiłem ok. 130 zdjęć i zastanawiam się w jaki sposób je zaprezentować.
biegowa recydywa
CASH
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Chcialabym oficjalnie podziekowac organizatorom I Mistrzostw Grupy Trojmiasto - Krzyskowi i Karolow - impreza wypadla suuuuper!!!!!!!!!!
Ciągle jestem jeszcze pod wrazeniem wydarzen tego weekendu.:) Ja bawilam sie nadzwyczajnie - i sie nabiegalam przez te dwa dni, dalam z siebie wszystko...
Wczoraj dlugo nie moglam zasnac bo kiedy zamykalam oczy nadal bieglam i bieglam i bieglam....... ufffffffff ;-)
=============
Grupa Trojmiasto
=============
DaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja tez chcialbym podziekowac organizatorom i uczestnikom. Mistrzostwa grupowe udaly sie swietnie. Dzieki Wam wszystkim.
Jeszcze chcialbym przekazac informacje ze trafilem do domu caly i zdrowy. Jazda na rowerze po kilku piwach po ciemku z latarka w reku to jest doswiadczenie z grupy ekstremalnych, ale dalem rade :)
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:04

Nieprzeczytany post

Brak mi słów uznania dla pomysłodawców i organizatorów !!
Wspaniała impreza, zabawa, grill !!!
Wczoraj oglądałem wieczorem film który nakreciłem - ubaw po pachy z niektórych komentarzy !!!

Czekam już na II Mistrzostwa Grupy Trojmiasto !!!

Nasza Grupa No1 w Polsce !!!!
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
Awatar użytkownika
Masiulis
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Olek - z czesci zdjec trzeba zrobic galerie i zaprezentowac wszystkim a cala reszte wrzucic na plyte i rozprowadzic w Grupie (dograc do niej zdjecia Krzyska i film)
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W ramach I Mistrzostw Grupy Tójmiasto prowadzona była równolegle zbiórka pieniędzy na leczenie Basi Szlachetki. Zebraliśmy 200zł. Pieniądze zostaną w dniu dzisiejszym przelane na konto polskie Banku Spółdzielczego w Oławie, które zostało specjalnie uruchomione na ten cel. Skan przelewu zostanie umieszczony na stronie w dniu jutrzejszym (jeśli znajdę skaner) lub po 15.08, kiedy wrócę z urlopu.

Dziękuje

Chciałbym też podziękować organizatorom za zaanagażowanie w organizacje, tej pionierskiej, acz wielce udanej imprezy. Cieszę się, że mogłem w niej uczestniczyć. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i do zobaczenia chyba za 3 tygodnie buu...
Olek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ta galeria to ma być na stronie grupowej, czy ew. tutaj?
biegowa recydywa
Abaddon
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hejka!
To i ja chcialem podziekowac wszystkim organizujacym i nieorganizujacym-biegajacym! Swietnie sie bawilem - szkoda tylko ze nie moglem startowac w sobotke i nie znalazlem czasu na grilla :)

Co do zdjec to wlasnie wrzucam je na serwer. Jest ich hmm 120 Mega.. No sam nie wiem. Wrzucam je na razie tutaj:

http://dracul.kill.pl/~bbros/Bez_hasla/GT/gt.rar

Na razie doszlo 70% ale za godzinke, dwie powinno byc na miejscu. Proponuje zrobic jedna plytke i dac ja wszystkim. Jesli chodzi o umieszczenie w sieci to w sumie tez daloby sie zrobic tylko trzeba by troche obrobic te zdjecia (moje byly robione na 3MPixelach i sa troche przyduze - mozna by zmniejszych rozdzielczosc i jakosc JPGa.. sam nie wiem). Nie wiem jak stoicie z limitami dyskowymi na stronie grupowej - ja na tym serwerze na ktorym wrzucam zdjecia mam pareset mega ale raczej nie moge tego nonstop zajmowac - moge powiedzmy wrzucic tam te moje zdjecia plus inne luzem (kazde osobno) na jakis czas (powiedzmy tydzien, dwa?) zeby kazdy mogl je sobie obejrzec ale na dluzej raczej nie moge sobie pozwolic. Moze ktos ma dostep do jakiegos serwera? Jesli tak niech wrzuci moze wszystkie zdjecia i bedzie OK. Najlepiej zeby te zdjecia byly umieszczone zarowno luzem jak i spakowane bo jesli ich jest powiedzmy 200 to sciaganie pojedynczo moze byc upierdliwe :)

Pozdrawiam
Krzysiek
MariusZ_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Świetna impreza!
Wielkie podziękowania dla wszystkich.
Mariusz.
New Balance but biegowy