PRAGA 2004 - 23 maja

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
madmax1
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hogart! napisałem do ciebie na komunikatora. Odezwij się. Kto jeszcze z Poznania jedzie do Pragi?
PKO
Awatar użytkownika
hogart
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Cześć madmax1. Juz wysłałem odpowiedź. Do Pragi oczywiście jedziemy . Pozdrowienia
Awatar użytkownika
zamieszanie
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jak było?

Biegłem go w tamtym roku. Bardzo sympatycznie. Zaskoczeniem była gorka w polowie trasy przy ktorej kompletnie zdechlem, bo zachcialo mi sie scigac na poczatku - pierwszy raz bieglem wraz z kilkoma tysiacami osob. Byłem oszołomiony i wydawalo mi sie, ze wygram. He he.  To nie nasze kilkusetosobowe biegi.
życia nie przebiegniesz ;-)
Awatar użytkownika
hogart
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Cóż...  zimno, deszczowo i wiał silny wiatr. Jak na koniec maja naprawdę paskudnie. Co do samego maratonu to trudno mi ocenić obiektywnie samą imprezę gdyż jest to mój pierwszy !!   ( w dodatku ukończony :)  ). Trasa była dobrze przygotowana, napoje , banany, pomarańcza w dodatku sól i cukier, mało izotoników przede wszystkim woda. Oznaczenie każdego kilometra widoczne ( jak we Wrocławiu na stawianych planszach ). Organizacja przed i po też OK. Rejestracja trwała kilka minut, przy okazji targi , na których można było zbadać stopy na bieżni. Zdanie i odbiór rzeczy w dniu maratonu po prostu błyskawicznie jak na blisko 5000 osób. Sama trasa dość trudna - dużo bruku, torów tramwajowych nawet schody za mostem Karola :). Co do samego biegu to bałem się sławnych mroczków, ścian po 30 km i przyspieszyłem dopiero  na ostatnich dziesięciu. Do tego czasu piłem i jadłem ile dali :). Ostatnią dziesiątkę zrobiłem w 50 minut i jako nowicjusz jestem z tego dumny. Ogólnie duży pozytyw. Pozdrowienia dla wszystkich.  
lutek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

hogart, gratuluje przebiegniecia pierwszego maratonu! Ja tez przebieglem w tym roku moj pierwszy - wspaniale przezycie
Awatar użytkownika
zamieszanie
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

GRATULACJE

mi sie wstyd przyznac, ale ja ten maraton skonczylem piechota...

to byl moj drugi.

widzialem morze ludzi, wyprzedzalem, wyprzedzalem, a potem mineli mnie chyba wszyscy.

niespelna 5.10 minut. (trzeba sie przyznawac do klesk)

za to sightseeing, poki nie dostalem mroczkow wkur..., ze przedobrzylem, bylo calkiem ok.
Awatar użytkownika
hogart
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dziękuję Wam bardzo :) . Gratulacje Lutek - faktycznie pierwszy maraton jest wielkim przeżyciem. Natomiast nie zgodzę się z Tobą , Zamieszanie, że 5 godzin to klęska. Na mecie każdy jest zwycięzcą. Pozdrowienia
Runforfun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A gdzie można zobaczyć wyniki? bo na www.pim.cz brak...
[i]być kiedyś takim "biegaczem", za jakiego ma mnie mój kot.[/i]
Awatar użytkownika
hogart
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Faktycznie jeszcze nie ma. Można jedynie sprawdzić podając swój numer ( łącznie z międzyczasami ).
Awatar użytkownika
madmax1
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

siemka wszyscy
siemka hogart. niestety nie udało mi się z tobą skontaktować przed maratonem czyli nie udało się pobiec razem - a tym samym mocno zaznaczyc obecność poznańską w pradze. za to w punkcie rejestracyjnym porozkładaliśmy ulotki o V poznańskim maratonie także jakoś tam się pokazaliśmy.
co do biegu - gratulacje oczywiście dla wszystkich, którzy ukończyli. widzieliśmy i mijaliśmy kilka polskich grupek tudziez osób ale pogoda nie nastrajała do zawierania znajmości. było okropnie. szkoda bo praga to piękne miasto. co do organizacji to mamy kilka zastrzeżeń, zwłaszcza jeśli chodzi o informacje ale mając na względzie dużą ilość uczestników oraz biegi towarzyszące to faktycznie nieźle im wyszło. zobaczymy co pokaże w tym roku poznań. szykują się na 5 tyś osób... a propos liczby uczestników w pradze to niestety nie wiem ile faktycznie osób wystartowało i nie mogę znaleźć takiej informacji.
Awatar użytkownika
zamieszanie
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

kiedy jest poznan?
Awatar użytkownika
madmax1
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

poznań V maraton - 10.10.2004
Awatar użytkownika
hogart
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

cześć madmax1, wg. WP.PL wystartowały 4472 osoby. Natomiast w poniedziałkowej czeskiej prasie odawali, że w sumie biegało ok. 20000 osób - chyba lekka przesada :). W Poznaniu też biegniemy ! Pozdrowienia.
PS. Są już oficjalne fotki z biegu !
Runforfun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from hogart on 2:05 pm on May 31, 2004
Są już oficjalne fotki z biegu !
z PIM? Można link?
[i]być kiedyś takim "biegaczem", za jakiego ma mnie mój kot.[/i]
Awatar użytkownika
hogart
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Quote: from Runforfun on 2:26 pm on May 31, 2004
Quote: from hogart on 2:05 pm on May 31, 2004
Są już oficjalne fotki z biegu !
z PIM? Można link?
http://www.asiorders.com/view_event.asp?EVENTID=4813

Niestety komercja :) - niska rozdzielczość na stronie ale można zamówić nawet w dużych formatach.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ